xcounter
Calendar Icon

ОПЗ продадуть у липні у 2,5 рази нижче ринкової ціни?

02.05.2016 09:25
Игорь Лапин, «Facebook»

За попередньою оцінкою експертів, вартість ОПЗ близько 1,2–1,5 млрд дол США. ФДМ оцінив його вартість в 2,5 рази менше. Ще більше акції намагаються здешевити через суди – показавши, що завод має борги. Зацікавлена сторона, яка має намір придбати ОПЗ, компанія Дмитра Фірташа вже звернулася до суду нібито для захисту своїх прав щодо боргів, сформованих ОПЗ перед підприємствами Group DF. При цьому держава втрачає мільярди гривень. Наразі продукція ОПЗ реалізується через приватні компанії посередників, на які припадає більше 90% прибутку. Про це свідчать податкові декларації, в яких фігурують мільярди доларів США.

Так, середній заробіток компаній покупців з кожної тонни (на різниці ринкової і оплаченої вартості) з 2010 по 2015 рр. склав: - по аміаку: 35,82 дол / тн. - по карбаміду: 25,01 дол / тн. Відповідно, загальна мінімально-можлива шкода для держави, тільки через продаж продукції не за ринковими цінами склала не менше 262 млн дол США.

Серед вигодонабувачів - покупці продукції ОПЗ протягом періоду з 2010 до 2015 рр. є компанія Agrofertrans Ltd, за якою стоїть голова правління ОПЗ Горбатко В.С. Компанія Agrofertrans Ltd викупила у ОПЗ продукції (аміак і карбамід) в обсязі 4 млн тн. на загальну суму 1,7 млрд дол США. Збиток, нанесений державі оцінюється мінімум в 150 млн дол США.

Серед компаній-прокладок значаться: NF TRADING AG (вигодоодержувач Д. Фірташ), Nitora Commodities AG, Fertilife Trading Ltd, SUNFERT S.A. (їх пов'язують з В.Горбатко).

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини