xcounter
Calendar Icon

Студентів з вишів, які позбулися ліцензії, переведуть у інші навчальні заклади

03.07.2012 11:50

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту розподілить студентів спеціальностей "Економіка підприємства", "Фінанси та кредит", "Менеджмент" Київського славістичного університету та спеціальностей "Фінанси та кредит", "Комерційна діяльність", "Ресторанне обслуговування" Київського економічного інституту менеджменту, ліцензії, яких анульовано, між іншими університетами.

Про це на прес-конференції повідомив голова Державної інспекції навчальних закладів Михайло Гончаренко.

"Міністерством освіти передбачено переведення студентів тих навчальних закладів, ліцензії яких анульовано, в інші університети на умовах, які будуть не гіршими, ніж в тих ВНЗ, в яких вони навчалися. Міносвіти займається долею кожного студента", - сказав Гончаренко.

З його слів, кожен студент протягом трьох років може довчитися в іншому університеті за спеціальністю, за якою він вже проходив підготовку.

Для переведення студентів буде створено спеціальні комісії, до складу яких увійдуть представники міністерства, батьківського комітету та власника університету, який був позбавлений ліцензії.

Комісіями будуть створюватися списки студентів для переведення, і в залежності від рекомендацій комісії і наявності місць в певних університетах і буде здійснено переведення.

Гончаренко зазначив, що Славістичний університет було позбавлено ліцензії за окремими економічними спеціальностями у зв'язку з невідповідністю кваліфікації викладачів дисциплін, які вони читали, і відсутністю власного спортивного залу в університету.

Ліцензія Київського економічного інституту менеджменту на підготовку молодших фахівців за трьома спеціальностями анульовано, зі слів голови держінспекції, в зв'язку з тим, що інститут здійснював прийом студентів, які паралельно вчилися в школах в 10-11 класах, що суперечить закону про "Загальну і середню освіту".

Крім того, в Київському економічному інституті менеджменту на викладачів було здійснено навантаження вище встановленої норми.

"Згідно зі встановленими показниками, для належного рівня освіти, один викладач може викладати не більше п'яти дисциплін. У Київському економічному інституті менеджменту один викладач, кандидат філософських наук читав 12 дисциплін, зокрема п'ять соціологічних. Деякі викладачі читали по вісім, шість дисциплін", - зазначив Гончаренко.

Така ситуація, на думку голови держінспекції призводить до зниження рівня і якості освіти, проте за рахунок цього приватні ВНЗ можуть економити на якісних кадрах і зменшувати вартість наданих ними освітніх послуг.

Як повідомляли Ukranews, Державна інспекція навчальних закладів анулювала ліцензії 14 вищих навчальних закладів у 2011/2012 навчальному році, з них 11 ВНЗ позбулися ліцензій повністю, три - частково.

Всього в цих університетах навчалося близько 8 тис. осіб.

За матеріалами: day.kiev.ua

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини