xcounter
Calendar Icon

Україна першою з СНД отримала нові 100-доларові купюри

16.10.2013 13:04

100-доларова купюра нового зразка (зверху) і старого (знизу)
100-доларова купюра нового зразка (зверху) і старого (знизу)

До Києва привезли першу партію купюр номіналом 100 доларів нового зразка, - повідомляють “Вести”.

Голова правління банку “Фінанси та кредит” Ігор Львов зазначає: “Ці долари можна вважати раритетними — банкноти потрапили до нас раніше, ніж в інші країни СНД і Балтії. Навіть у Росії новенькі “бакси” з'являться лише в понеділок. У нас вже сьогодні-завтра блакитні гроші надійдуть у регіони. Кількість завезених купюр — комерційна таємниця. Можу сказати, що їх вже почали продавати у деяких відділеннях Києва, звичайно, по тому ж курсу, що й долари старого зразка”.

У пунктах обміну валют отримали інструкції з зображенням купюри. “До мене вже приходили колекціонери, просили сказати їм, коли прийдуть нові банкноти. Хочуть купити кілька для колекції”, - розповідає касир Анна Годованець.

У США нові купюри надійшли в оборот 8 жовтня. За словами представника міністерства фінансів Ентоні Кроулі, всього випустять 25 млрд 100-доларових банкнот. Велику частину з них вивезуть за кордон: за підрахунками Федеральної резервної системи, Штати експортують від 50% до 75% нових купюр.

У банкноти з'явились нові засоби захисту, зокрема тривимірна блакитна стрічка. Повертаючи купюру, можна побачити, як зображення дзвоників змінюється на цифру 100. При цьому смужка не надрукована, а вплетена в папір. Також асигнацію оснащено ще однією захисною ниткою та додатковими водяними знаками.

Власне з метою підвищення безпеки і змінили вигляд 100-доларової купюри. Валюту активно підробляють у всіх куточках світу, і, на думку американців, більшість підробок виготовляють за межами їхньої країни. Лідером серед виробництва такого товару є Північна Корея і найбільш активно корейські майстри створюють саме купюри із портретом Бенджаміна Франкліна.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини