xcounter
Calendar Icon

Перша група поранених майданівців вже лікується в Італії

23.03.2014 17:18

Зіткнення на Майдані
Зіткнення на Майдані

Під аеропортом, куди прибули постраждалі, чергували "швидкі", аби одразу ж доправити українців до лікарень. "Італійська сторона від самого початку, як ми тільки подали запит, діяла дуже швидко та ефективно, нам дуже допомагала влада провінції Тренто та почесний консул у Падуї Марко Тозон", - розповіла DW Інна Тарасова, віце-президент Асоціації українців в Італії "Ест-Овест".

Усі витрати на лікування та реабілітацію взяла на себе провінція Тренто. Переліт сплатила українська сторона – знайшлися меценати. "Майже у всіх постраждалих – поранення від вогнепальної зброї, - каже Інна Тарасова. – Нині ми привезли людей з не найважчими пораненнями, а тільки тих, хто міг перенести політ у звичайному літаку, не обладнаному під перевезення важкохворих".

Оптимісти на лікарняному ліжку

Загалом в Італії лікуються дев’ятеро поранених. Це молоді чоловіки з Києва, Харкова, Херсона, Волині, Львова. Передбачається, що лікування триватиме кілька тижнів – в залежності від діагнозу. Ймовірно, пораненому з гематомою в черепній коробці доведеться пробути в італійській лікарні найдовше.

Майданівці вражають мужністю, розповідає представниця "Вест-Овест": "по очах видно, що їм кепсько, а вони нас заспокоюють: "нічого-нічого, не хвилюйтеся, все гаразд".

Українська громада, яка проживає у Трентіно, виявила велику солідарність з пораненими: їм несуть їжу та одяг, а щоб подолати мовний бар’єр, при них чергують п’ятеро волонтерок-перекладачок.

На цьому тижні очікується прибуття ще однієї групи поранених, але вже до регіону Лаціо.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини