xcounter
Calendar Icon

Клан Порошенка. Чотири ознаки

19.04.2016 16:02
Виктор Балога, «Цензор.НЕТ»

Об'єктивний аналіз останніх політичних подій вказує на рейдерське захоплення влади в Україні кланом, на вершині якого бовваніє нинішній Президент Петро Порошенко.

1. Коаліція депутатських фракцій не формалізована. Її точна чисельність невідома, принаймні, громадськості не пред'явлено ні коаліційної угоди, ні підписів мінімум 226 народних депутатів. Новий Голова ВР - продукт цієї політичної афери - уникає офіційних оголошень.

2. Така псевдокоаліція була підсилена депутатами, які ще недавно фракції БПП і НФ називали політичними опонентами. Це аномальне утворення сформувало Кабінет Міністрів у неконституційний спосіб. Порушені всі визначальні норми і процедури. Цей неспростовний факт позбавляє уряд легітимності з першої секунди його існування.

3. Вихід з посади Арсена Яценюка - всього лише тактичний хід. Він, його найближче оточення та спонсори зберігають свої позиції в усіх ключових сферах, що дає можливість і далі безкарно збагачуватися на державних фінансах і ресурсах. Статус-кво буде збережено і надалі.

4. Завершить узурпацію влади призначення керованого з Банкової Генерального прокурора, відданого особисто Президенту. Таким чином, особисто на Петра Порошенка буде замкнуто весь силовий блок із військовим компонентом, правом проведення оперативно-розшукової діяльності та слідства.

Після всіх трансформацій у владі склалася ситуація, коли цьому антидемократичному курсу Президента та його оточення немає ефективної протидії в рамках закону і відкритих демократичних правил.

Окремі політичні сили проголосили свою опозиційність. Проте ці заяви поки залишаються лише прокламаціями. У Верховній Раді немає єдиної опозиції. Фракція "Опозиційного блоку" не є опозиційною, бо є стійким і постійним сателітом влади.

Тому вже сьогодні стало очевидною необхідністю формування міцної та діяльної опозиції курсу Президента Порошенка та Кабміну Гройсмана на закріплення одноосібної, авторитарної влади. Ця опозиційна сила може бути створена, зокрема, за участю діючих народних депутатів і політсил, не представлених у парламенті. Запорукою дієвості такої опозиції має бути її широка громадянська підтримка.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини