xcounter
Calendar Icon

Як зросли пенсії в Україні і коли піднімуть знову

11.03.2018 19:25

За останній рік середній розмір пенсії в Україні зріс на третину і станом на січень 2018 року становив 2480 гривень. Мінімальний розмір – зріс до 1452 гривень (внаслідок двох підвищень – 1 травня у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму та 1 жовтня).

Пенсії в Україні зросли – прозвітували у Пенсійному фонді. Як саме, в яких областях живуть “найбагатші” пенсіонери та які цифри обіцяють у найближчому майбутньому.

Де “найбагатші” пенсіонери

Традиційно, найбільший середній розмір пенсії у місті Києві – 3 332,38 грн проти 2 408,02 у січні минулого року, зростання за рік – на 924,36 грн. А от Київська область навіть не потрапила у п’ятірку регіонів з найвищими середніми пенсіями.

Натомість найбільші середні пенсії нині – у Донецькій та Луганській областях.Найменші середні пенсії – у Тернопільській та Закарпатській областях.

Як зросли пенсії

У Пенсійному фонді порахували, що в середньому пенсії в Україні зросли на 652 гривні. Але ця цифра виглядає умовно, якщо подивитися по областях, як зросли ці виплати. Топ областей з найбільшим приростом пенсій майже повторює топ “найбагатших”.

Більше, ніж на 1000 гривень виросли середні пенсії на Донеччині та Луганщині. А на Тернопільщині та Закарпатті – менше ніж на 400 гривень.

Кому і коли пенсії знову підвищать

У Міністерстві соціальної політики зростання пенсій планують у 2019 році. Причому, якщо вірити словам прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, то середня пенсія виросте на 900 гривень. Натомість військовослужбовцям та силовикам обіцяють переглянути пенсійні виплати в бік зростання вже у 2018 році. У Мінсоцполітики порахували, що в середньому пенсія у них зросте на 1500 грн, це 62% від нинішньої середньої пенсії у цієї категорії – 2420 грн.

Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка натомість турбує питання тих пенсіонерів, які не отримали суттєвого підвищення пенсій у жовтні 2017 року – йдеться про людей, які мають значний страховий стаж – 35-40 років, але отримували не з власної вини маленьку зарплату. За його словами, в уряді “спробують запропонувати” механізм, який дасть змогу підвищити таким людям пенсійні виплати.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини