xcounter
Calendar Icon

Як голова АМКУ розвалює регіональну мережу

03.08.2018 13:11 (Оновлено 03.08.2018 в 13:12)

​Уже півтора року голова АМКУ Юрій Терентьєв призначає головами тервідділень виключно «лівих» людей.

З початку 2017 року призначено вісім голів обласних територіальних відділень, семеро з яких ні дня до призначення не працювали у системі антимонопольного органу. Про це свідчить аналіз біографій керівників тервідділень АМКУ.

Торік дві області отримали нових керівників АМКУ – Львівська та Харківська. При цьому львівян очолив юрист, який мав одне місце прописки з однокурсником Терентьєва, якого у свою чергу Терентьєв призначив головою Київського ТВ у 2015 році відразу як сам очолив комітет.

Цього року було призначено шестеро керівників голів обласних територіальних відділень – Донецької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Чернівецької та Чернігівської областей. Крісла ще двох відділень сьогодні пустують – на них оголошені вакансії.

У доступних в мережі біографічних відомостях усіх шістьох цьогорічних новопризначенців ми не побачили жодних згадок про працю в антимонопольних органах до моменту зайняття відповідальних посад. Один із минулорічних «новоприбулих» також виявився без досвіду, а двоє – із формальним недовгим досвідом очільництва відділень в інших.

Такий підхід у призначеннях разюче відрізняється від політики призначень голів територіальних відділень АМКУ у період до 2016 року – адже у левовій частині випадків йшлось про підвищення заступників голів відділення до крісла голови ОТВ. Докладніше у таблиці нижче.

При цьому одночасно зі зміною підходу до кадрів голова АМКУ також націлився на знищення обласних тервідділень.

Влітку минулого року Юрій Терентьєв заявив про можливість ліквідації 17 з 24 обласних відділеь. Основною причиною реформування стали нібито нові механізми регулювання ринків, які перебувають у стані природної монополії, що дозволило зняти навантаження з АМКУ. Сам Терентьєв відкидає закиди про те, що ці зміни призведуть також до концентрації влади у руках голови Антимонопольного комітету.

Однак за даними «Наших грошей», зараз існує новий план ліквідації самостійності тервідділень – вони можуть бути позбавлені статусу окремих юридичних облич.

Підтримку у планах ліквідувати самостійні тервідділення голові АМКУ публічно виказує народний депутат Вікторія Пташник (позафракційна). Це дружина юриста Олександра Мамуні, що є співвласником юридичної компанії ТОВ «Екво». У свою чергу юристи «Aequo» обслуговують подання з концентрації підприємств, які проходять через АМКУ. За даними «Наших грошей», більшість з цих подань веде особисто Юрія Терентьєв. Також подання «Aequo» були предметом розгляду і першої замголови АМКУ Марії Ніжнік, яка до призначення в комітет працювала саме по питанням концентрацій в «Aequo». Докладніше про зв’язки цієї фірми з АМКУ та Адміністрацією президента у статті «Антимонопольна клієнтела «Екво».

Керівники тервідділень АМКУ

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини