xcounter
Calendar Icon

Під ширмою «блокування» Семенченко відкрив канал вугіллю терористів

23.02.2017 17:11
Андрій Дзиндзя, «Цензор.НЕТ»

По всій лінії розмежування Семенченко та інші корисні ідіоти заблокували залізничні шляхи, якими на нагальні потреби української енергетики завозився антрацит, добутий на шахтах, що, хоч і знаходяться на непідконтрольній нам території, але платять податки до бюджету України. Натомість залишилось відкритим залізничне сполучення з шахтою, що контролюються терористами. В умовах безладу під шумок блокади цим сполученням активно пішла контрабанда. До того ж на експорт! Власне заради цього і влаштоване ШОУ під цинічною назвою «БЛОКАДА».

Мова йде про залізничний шлях на Красний Лиман, що проходить через Єнакієве.

(На схемі видно ключові точки сполучення. В районі станції Нижньокринка знаходиться шахта «Жданівська», у районі Світлодарська шлях виходить на підконтрольну Україні територію, а блокпост Семенченка стоїть вище Попасної і НЕ перекриває залізничного сполучення).

Зараз цим каналом під «дахом» цинічних лідерів блокади пішло вугілля з шахти «Жданівська», яку контролюють терористи ДНР. Зокрема, нею керував Руслан Дубовський, міністр ДНР з вуглепрому. Зауважу, пішло на експорт, а не на потреби української енергетики. Схожа ситуація відбувалась і на початку 2015 року.

Однак після звільнення з СБУ Артюхова, який дав дозвіл на перевезення вугілля із шахти «Жданівська», СБУ цей канал заблокувала. Зокрема у липні 2015 року було повідомлено про викриття схеми фінансування терористів через експорт вугілля із ПАТ «ОП «Шахта Жданівська». За даними СБУ за час існування схеми було експортовано 664 тыс. 900 тон вугілля на суму 433 млн грн. Покупцями виступили офшори FLAME SA (Швейцарія) та ELBERT INVEST LLP (Великобританія).

На початку 2016 схема знову почала працювати. Цього разу «Жданівська» продала вугілля на Слов'янську ТЕЦ на 115 млн. грн. Знову втрутилася СБУ.

А тепер канал знову відкритий. Вагони зі «Жданівської» знову пішли. Нічне чергування біля відкритого сполучення підтвердило усі підозри - цей шлях знову використовується для транспортування вугілля з ОРДіЛО на територію України. На відео зафіксовано рух вантажного потягу з вугіллям у напрямку Єнакієве - Красний Лиман біля Попасної.

Зауважте, як змістились акценти у корупційних схемах: раніше треба було домовлятися з посадовцями, а тепер вистачає домовленостей з «героями громадськості».

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини