xcounter
Calendar Icon

Кремль готується до війни

06.02.2018 15:46

Росія розмістила на постійній основі в Калінінградській області ракетні комплекси Іскандер, які можуть нести ядерний заряд.

Не можна розглядати власне наявність Іскандерів тільки в Прибалтиці, не розглядаючи загальної ситуації, яка розвивається на західних кордонах Росії сьогодні. Тому що ми бачимо продовження стратегічної лінії Росії на збільшення присутності і нарощування її військового угрупування в західній частині Російської Федерації. Тому розміщення Іскандерів – це частина того ж самого сценарію, плану, якому Росія слідує протягом останніх років.

Це суто політичний крок для того, щоб примусити країни Заходу рахуватися з Росією, але треба розуміти, що наявність таких засобів нічого хорошого не являє собою і в кінці кінців призведе до збройного протистояння.

Ми говоримо не тільки про Іскандери, ми говоримо про розгортання оперативних угруповань Російської Федерації вздовж усього західного кордону, нарощування військової присутності в Білорусі, нарощування угруповання в Криму, створення і переформування підрозділів, які безпосередньо ведуть бойові дії в Україні під загальним командуванням 8-ї загальновійськової армії. Це свідчення того, що Росія не полишає своїх агресивних намірів і в подальшому вона буде продовжувати, наскільки це можливо, нарощувати свій військовий потенціал.

Тобто можливо вона має на меті почати велику війну?

Абсолютно, я неодноразово підкреслював, що ні в якому разі ми не бачимо свідчень того, що Росія припинила підготовку до активних бойових дій. Ті кроки, які вона здійснює, свідчать про подальше нарощування військового потенціалу і збільшення загрози війни у майбутньому. За розрахунками багатьох експертів, і я з ними можу погодитися, що при наявній системі, наявній динаміці Росія зможе завершити розгортання ударних угруповань, готових до ведення повномасштабних бойових дій, у кінці 2019 – у 2020-му році.

Стратегічна ціль Росії – знесилення НАТО і відновлення контролю над територією колишнього Радянського Союзу. У зоні ураження, якщо можна так сказати, знаходяться країни Балтії, Україна у тому числі і Грузія та закавказькі держави. На сьогоднішній день важко спрогнозувати, де буде нанесений перший удар. На жаль, ніяких підстав для оптимізму не існує на сьогоднішній день.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини