xcounter
Calendar Icon

Радянський «товариш» повертається, щоб захопити Україну?

15.02.2018 12:55
Ольга Бродская, «24канал»

Разом із кроком в майбутнє у законопоекті є відкат у совок.

"Слава Україні! – Героям слава!" – цілком можливо тепер буде лунати на офіційному рівні у ЗСУ замість "Доброго здоров'я". Законопроект № 7549 із цією пропозицією нещодавно подали до Верховної Ради. Така заміна є абсолютно логічною, очікуваною та набагато патріотичнішою. Та й побажання здоров'я не постраждає, бо це підсвідомо закладено – слава буде в Україні, якщо герої будуть здорові.

Але це не все, що пропонує законопроект. Разом із кроком в майбутнє у ньому є відкат у совок: зобов'язання для військовослужбовців звертатися до Міністра оборони та його заступників словом "товариш". Товариш, Карл! Словом, яке настільки радянське, що якщо його промовити 1000 разів підряд, можна викликати дух Леніна. А якщо 10000 – то і броневичок.

Хоча... З 2004 року в українській армії офіційно звертаються, починаючи саме з цього слова. Там всі настільки звикли, що і до Міністра оборони, і до його заступників, і до всіх інших військових буде логічним таке звернення.

Проте в перші роки Незалежності "товариш" перетворився на "пана". Але потім, після ініціативи Компартії, яка тоді складала більшість у Верховній Раді, яскраво-червоний товариш повернувся. А тепер цей товариш лізе до цивільного Міністра та його замів і, можливо, хоче захопити Україну.

У розпалі декомунізації, коли повалили пам'ятники, перейменували міста й вулиці, коли навіть метро "Петрівка" стала "Почайною", замість того, щоб повернути в армію "пана", який був там в Українській Народній Республіці до СРСР, ми даємо "товаришу" ще ширші права, ніж були.

І на закуску. У законопроекті також пропонується ввести в ЗСУ годину, яку військовослужбовець повинен буде присвятити національно-патріотичній підготовці. Будуть такі години – має з'явитися і людина, що контролюватиме цей процес. І як цю людину назвуть? Замполіт? Десь це вже було.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини