xcounter
Calendar Icon

​Волкер: місія безнадійна?

30.03.2018 13:55
Євген Магда, «Facebook»

Чому візит має відбутися наприкінці квітня – на початку травня?

Спецпредставник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер має намір за місяць знову відвідати Україну. Ця перспектива дозволяє зробити низку цікавих та важливих для нашої держави висновків.

Чому візит має відбутися наприкінці квітня – на початку травня? Бо за той час Сенат США має затвердити Майка Помпео на посаді державного секретаря США, а у Росії пройде інавгурація перепризначеного на черговий президентський термін Володимира Путіна. У Вашингтоні, хоча і практично без надії, сподіваються, що Кремль надасть власне реалістичне бачення перспектив врегулювання конфлікту на Донбасі. Однак надмірних сподівань на конструктивність Кремля на Заході немає, там зрозуміли, що перепризначення Путіна не змінить його підходів до формування російської позиції у світі.

Курт Волкер наголосив, що його тішить динаміка змін ставлення Заходу до ситуації в Україні, воно стає більш реалістичним. Але варто розуміти, що дипломатична консолідація понад 20 країн у справі оголошення персонами нон грата російських дипломатів не лише демонструє адекватність низки світових лідерів, але і ускладнює перспективи діалогу з Кремлем.

Очікувати, що наступна зустріч у форматі Волкер – Сурков спричинить прорив у врегулюванні конфлікту на Донбасі щонайменше наївно. Проте у підвищеній увазі американського дипломата до ситуації на сході України є і позитив: вона робить вірогідною швидку реакцію Вашингтону в разі спроби Росії здійснити ескалацію конфлікту на Донбасі.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини