xcounter
Calendar Icon

Суд над Януковичем – шоу триває

03.04.2018 11:05
Петро Олещук, «Facebook»

​Якби процес не відбувався перед камерами, можливо, й результат був би іншим.

У суд над Януковичем зібрався Михайло Добкін. Новітній християнський соціаліст хоче свідчити про те, що робив у Харкові екс-президент у лютому 2014 року. Начебто. Чому новий лідер новоствореної партії так охоче йде до суду. Тим більше – чужого? Мабуть, з тієї самої причини, що і Азаров хоче свідчити у тому ж самому суді по скайпу.

Вибори наближаються. Зростає політична конкуренція, і у "антимайданівському сегменті" – так само.

І хоча у цьому сегменті начебто існує безумовний лідер – Опозиційний блок, але і інші потенційні гравці теж не хочуть втрачати сприятливої нагоди.

Суд над Януковичем вже давно перетворився на шоу. Власне, він, мабуть, таким і задумувався, адже сам факт того, що розпочали із "державної зради", а не з Межигір'я або Майдану, уже дещо означає.

Адже логічно було б розпочати з того, чому докази перебувають в Україні, а не Москві. Далі робилися беззмістовні заяви ГПУ про "процес сторіччя", котрий тягнувся нескінченно довго. Досвідченим адвокатам Януковича протистояли молоді прокурори з військової прокуратури. Рік шукали оригінал листа Януковича до Путіна щодо введення військ.

Рік шукали оригінал листа Януковича до Путіна щодо введення військ

Згодом почався допит свідків обвинувачення, і все звелося до політичних заяв на тему, "як Яценюк/Турчинов/Аваков врятували Україну, відмовившись від захисту Криму". Далі були цікаві заяви про фактичну здачу півострову.

Нарешті перешли тепер до допиту свідків захисту, і очевидно, останні так само налаштовані використовувати це як інформаційний привід.

Очевидно, той самий Добкін тепер буде озвучувати свою версію подій 2014 року про "здійснення державного перевороту" та власну участь у протидії цьому. Так він буде намагатися посилити власний авторитет серед своїх потенційних виборців. Те саме буде казати і Азаров, але, очевидно, із вказівкою на роль самого себе.

Тобто, процес над Януковичем має шанс у "новому сезоні" цього нескінченного шоу перетворитися на піар-змагання колишніх регіоналів між собою за домінування у електоральній ніші шляхом виголошення політичних заяв.

І за це слід подякувати ГПУ, адже там задали цей формат процесу над Януковичем: мало юридичних фактів – багато політичних заяв. Логічно, що після того, як на суді намагалися піаритися всі: від Порошенка і до Яценюка, то тепер те саме хочуть робити Добкін та Азаров.

Очевидно, що якби все з самого початку звелося не до обговорення особистості Януковича, а до встановлення фактів про підписання звернення Януковича та інших його дій. Якби процес не відбувався перед камерами з перших моментів (зрозуміло чому – аби використати зроблені там заяви з політичною метою), можливо, й результат був би іншим.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини