xcounter
Calendar Icon

Курс гривні щодо долара: чого українцям чекати восени

28.08.2018 12:48 (Оновлено 28.08.2018 в 12:49)
Роман Шпек, «Обозреватель»

​Ключове завдання - досягти у вересні успішних переговорів із МВФ та відкрити шлях до надходження коштів вже у жовтні.

Ключове завдання - досягти у вересні успішних переговорів із МВФ та відкрити шлях до надходження коштів вже у жовтні. Це заспокоїть фінансові ринки, які побачать чітку перспективу наявності ресурсів для погашення державного боргу впродовж 2019 року. Також дуже важливо надати чіткий сигнал щодо продовження курсу реформ та перспективи ухвалення нової програми підтримки України від МВФ та інших фінансових організацій після 2018 року.

Дуже важливим для обмінного курсу буде позиція влади щодо державних фінансів. Якщо візьмуть верх кон’юкнутрні міркування, і бюджет буде розбалансовано новимии державними видатками (які не забезпечено чіткими доходами), то це може створити девальваційний тиск на гривню.

За виконання цих передумов можна забезпечити стабільність валютного ринку. Безумовно, плавного послаблення гривні практично не уникнути, адже Україна має дефіцит зовнішньої торгівлі, накопичену інфляцію та слабке покращення продуктивності в економіці. Проте ці чинники помірні та не мають завдати суттєвої зміни обмінного курсу. Історично всі етапи суттєвої девальвації гривні були зумовлені саме макрофінансовою дестабілізацією, якої можна уникнути грамотною і далекоглядною монетарною та фіскальною політикою, а також активізацією курсу економічних перетворень. Віра в зміну економіки України на краще є найкращою підтримкою для гривні. Але цю віру потрібно забезпечувати не так словами, як справами.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини