xcounter
Calendar Icon

Інновація, яка сколихнула банківський сектор: що на нас чекає влітку?

03.04.2019 16:36 (Оновлено 03.04.2019 в 16:39)
Павло Мороз, «Цензор.НЕТ»

​Минулого тижня сталось кілька знакових подій не тільки в Україні, а і у всьому світі, подій важливих для гігантів бізнесу, інвестиційної та фінансової сфери.

Я про захід під назвою «Show Time», що проводився компанією Apple.

Так, це була знакова подія, яка не тільки суттєво вплинула на рейтинги та акції Netflix завдяки презентації нового проекту від Apple під назвою Apple TV, а і наробила галасу серед фінансової спільноти, учасники якої були не менш здивовані появою віртуальної кредитної картки Apple Card.

І цей продукт – це нечувана інновація, яка сколихнула банківський сектор. Чим саме здивувала нова картка, яким чином її отримати та використовувати, а також якими привілеями буде наділений власник такої картки – про це розповім у сьогоднішньому блозі.

Отже, по черзі. Apple Card – це віртуальна банківська картка без комісій і з системою нарахування кешбеку для її користувачів. Призначена ця картка виключно для користувачів продукції Apple. Мета продукту – поліпшити роботу з кредитною карткою за допомогою простих додатків, без комісій, низьких процентних ставок і більш вигідних винагород.

В чому її переваги перед іншими банківськими картками?

Apple Card дозволить просто використовувати ваш iPhone – без завантажень будь-яких додатків, без під’єднання телефону до діючого банку та без взаємодії з будь-яким взагалі банком. Обробляти платежі буде Mastercard, глобальна платіжна мережа, яку можна використовувати в усьому світі.

Але найважливіше, що пропонує Apple Card – це конфіденційність, така бажана анонімність користувачів, бо з використанням картки Apple ніхто не знає, що ви купили, де ви купили і скільки заплатили за це, бо інформація зберігається суто на вашому телефоні і не зберігається на сервері.

Ще одна плюшка, яку компанія підготувала для своїх клієнтів – відсутність необхідності стягувати збори або знижувати процентні ставки чи нараховувати пеню за прострочені платежі.

Ще один невеликий, але приємний плюс – при здійсненні розрахунків такою картою в магазинах кешбек складатиме 1%. Звісно, це невелика сума, але при регулярному використанні клієнти вже стають заручниками системи та починають використовувати тільки Apple Card.

Це здається доволі привабливою пропозицією, але як же замовити або під’єднати таку картку? Тут доведеться почекати, бо в повноцінному робочому режимі ця система запрацює тільки влітку і тільки в США, а Україні чекати таких ноу-хау доведеться, гадаю, до наступного року.

Але оформити її буде дуже просто. Для цього потрібно зареєструватися в додатку Apple Wallet, який є на будь-якому телефоні Apple, і додати туди карту. За кілька хвилин нею можна буде користуватися всюди, де працює сервіс Apple Pay.

До речі, якщо ідея вам сподобалась, але ви б хотіли все ж таки мати картку не тільки в телефоні, але і у гаманці – без питань, Apple розробили титанову карту, яку можна буде використовувати в будь-якій точці світу.

Чи є та у чому ж загроза для банків?

В цілому масштабної загрози немає, але для клієнтів та користувачів Apple це ще один крок до лояльності до бренду, це комфорт, який вони зможуть отримати разом із високим рівнем сервісу.

А поки чекаємо на нові продукти та новини про те, як на це відреагує світ. Буду тримати вас в курсі!

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини