xcounter
Calendar Icon

Щітка для кишечника: чому вам потрібна клітковина

18.04.2019 11:45 (Оновлено 18.04.2019 в 11:48)
Светлана Фус, «Facebook»

Перш за все клітковина - неперетравлювані харчові волокна, що містяться у їжі рослинного походження - злакових, бобових, овочах, фруктах, ягодах.

І хоча клітковина не засвоюється організмом, вона є необхідною для нормальної роботи нашого кишечника, «їжею» для мікрофлори - наших корисних бактерій, від яких залежить стан нашого імунітету, синтез вітамінів та інших важливих речовин.

Клітковини (харчових волокон) багато насамперед в стеблах і зернах рослин, вона формує їх щільну структуру. Чим більше клітковини в продукті, тим складніше жувати його в сирому вигляді. Наприклад, в помідорах і огірках менше клітковини, ніж у моркві, капусті або в стеблах петрушки. І щільний мигдаль або лісові горіхи потрібно добре пережовувати через велику її кількість.

Клітковина є щіткою для кишечника, виводить токсичні речовини, сприяє профілактиці запорів, раку товстої кишки. Допомагає регулювати рівень цукру в крові, впливає на почуття голоду, дає довге насичення, допомагає нам не переїдати.

Щоб організм отримував її в потрібній кількості, необхідно щодня споживати біля 500 г овочів і фруктів в сирому та приготованому вигляді та 250 г варених злакових та бобових.

Щоб уявляти обсяги клітковини в продуктах - наша інфографіка.

Ще що важливо: наш раціон дуже часто містить в рази менше клітковини ніж потрібно.Причини банальні - любов до хліба з білого борошна, солодкої випічки, десертів, напівфабрикатів і продуктів швидкого харчування, бідних харчовими волокнами, вітамінами і мінералами. Тому вживайте більше овочів, фруктів, цільнозернових круп та бобових.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини