xcounter
Calendar Icon

Як не втратити бажання займатися спортом: прості поради

07.05.2019 13:44 (Оновлено 07.05.2019 в 13:47)
Назар Іванчук , «ТСН»

Мотивація до занять спортом — це важливий аспект, який не можна оминути ні спортсменам-початківцям, ні вже досвідченим.

За своєю значущістю мотивація не поступається навіть самому процесу тренування, адже саме вона є основним складником майбутнього успіху.

Щоб бажання тренуватися не покинуло вас, а початковий емоційний запал не спав, я підготував перелік дієвих способів підтримати спортивний дух у формі. Це допоможе вам йти до своєї мети впевненими кроками та отримувати задоволення від процесу.

Ось 12 лайфхаків для цього:

1. Вдягніть спортивний одяг. Вдягнувши форму, я починаю довгу розмову з собою про необхідність іти на тренування. Якщо ви маєте у ньому не такий вигляд, як хотіли би — це чудовий спосіб змінити своє життя і піти до зали.

2. Опишіть свій стан після тренування. У ті дні, коли вам бракуватиме мотивації піти до спортзалу, перечитайте свої записи. Я роблю невеличкі нотатки на своєму комп'ютері після кожного тренування. Також додаю речі, на кшталт: "Ти ніколи не пожалкуєш, що пішов" чи "Я завжди після тренування почуваюся краще". Це додає поштовх, коли мені бракує мотивації піти.

3. 10 хвилин. Скажіть собі, що ви маєте попрацювати лише 10 хвилин та можете зупинитися будь-якої миті. 99% людей не зупиняться після 10 хвилин від початку тренування.

4. Фото. Перегортайте ваші фотографії під час занять спорту, аби нагадати собі на що ви здатні.

5. Відео. Передивіться класні спортивні рекламні ролики та відеокліпи. Це допоможе налаштуватися на правильний настрій. Також зверніть увагу на чудові форми акторів у кліпах.

6. Змініть вправи. Якщо ви відчуваєте брак енергії, варто змінити ваші вправи. Так, якщо ви зазвичай прямуєте прямо до велотренажера, спробуйте замінити його на вправи із вагою власного тіла. Спробуйте кардіонавантаження, якщо ви підіймаєте вугу.

7. Плейлист. Змініть музичне наповнення свого плеєра. Додайте активну, запальну музику, яка допоможе вам тренуватися.

8. Гроші. Витрачені на зал чи додаток у смартфоні гроші є одним із найкращих мотиваторів не зупинятися.

9. Суспільна думка. Повідомте всім, що ви йдете до спортивної зали. Тоді відмовитися від походу буде важче.

10. Візьміть друга. Друзі найкраще мотивують один одного ходити до зали. Так, якщо один не хоче чи лінується, сила волі іншого може стати гарним мотиваційним поштовхом.

11. Робота чи зала. Якщо ви не можете обрати між тим, чи попрацювати вам чи вирватися до зали, зупиніть на другому. Щоб робота не відволікала, лишіть телефон у машині чи у роздягальні.

12. Обирайте персональні тренування. Якщо ви самостійно не знаєте, що вам робити у залі, запишіться до тренера.

А що вас мотивує? Пишіть у коментарях.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини