xcounter
Calendar Icon

Спорт і алкоголь: що потрібно знати

10.05.2019 12:53 (Оновлено 10.05.2019 в 12:56)
Назар Іванчук, «Instagram»

Звісно, спиртні напої впливають на заняття спортом, але не всі знають, чим це загрожує.

Проблема вживання алкоголю з кожним роком набирає все нових і нових обертів. Доходить аж до того, що навіть мої знайомі, які займаються спортом, дозволяють собі як мінімум раз на тиждень гарненько так гульнути. Зрозумійте, якщо ви вирішили змінити своє тіло і себе, домогтися кращих результатів і стати сильнішими — потрібно виключити всі ті фактори, які можуть відкинути вас назад.

Алкоголь — це порожні калорії. Калорії, які ви вживаєте в якості алкоголю, не мають жодної цінності. Так, ви отримуєте певну кількість білків, жирів і вуглеводів, але їхня харчова цінність практично нульова. Однак при цьому такі калорії легко перетворюються на жирові відкладення. То що краще купити: пляшку пива чи кілограм бананів?

Алкоголь знижує синтез протеїну в м'язах і підвищує рівень катаболічного гормону кортизолу. Зважаючи на це, м'язове зростання гарантовано знизитися. Понад те, в цьому випадку збільшуються катаболічні процеси в м'язовій тканині, тобто руйнування м'язової тканини. Тобто замість прогресу завдяки роботі у залі ви отримаєте регрес. Воно вам треба?

Алкоголь спричиняє зневоднення. Потрапляючи в організм, алкоголь змушує нирки працювати в посиленому режимі, спричиняючи надмірну секрецію рідини для нейтралізації токсичного впливу на весь організм, — це і призводить до зневоднення. А як ви знаєте, вода є ключовим фактором як для побудови м'язової тканини, так і для процесу спалювання жирів.

Заради справедливості варто додати, що вчені впевнено довели факт користі вживання натурального червоного і білого вина. Наприклад, баскетболіст Леброн Джеймс має звичку випивати ввечері один невеликий келих червоного вина, але на його результативність це ніяк не впливає.

Що думаєте щодо цього? Свої думки пишіть в коментарях.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини