xcounter
Calendar Icon

Чому постійно хочеться солодкого: дієтолог назвала причину

17.05.2019 17:12 (Оновлено 17.05.2019 в 17:15)
Светлана Фус, «Facebook»

Дефіцит хрому в організмі може бути причиною постійної жаги до солодкого і нападів голоду загалом.

Саме його дефіцит в організмі може бути причиною постійної жаги до солодкого і нападів голоду загалом.

Якщо вас постійно тягне на солодощі, немає сил від них відмовитися, часто відчуваєте напади голоду і не можете вдосталь наїстися — тоді вам необхідно перевірити вміст хрому в організмі.

Хром регулює рівень глюкози в крові і, відповідно, інсуліну. Він відповідає за те, чи будуть ваші клітини переробляти глюкозу на енергію, чи у вигляді жиру запасати її в жирових депо. Саме він допомагає знизити амплітуду "стрибків" глюкози і уникнути раптових нападів голоду, а значить, уникнути переїдання і набору ваги. Поряд з іншими мінералами і вітамінами хром бере участь в обміні вуглеводів, ліпідів і білка.

Для підтримки нормального обміну речовин людині необхідно від 200 до 250 мкг/добу цього мікроелемента. Найбільші його кількості містяться в продуктах із цільного зерна, включаючи висівки з хлібних злаків, в морепродуктах, а також у білому м'ясі птиці, субпродуктах (печінці). Хрому багато в спеціях, броколі, зародках пшениці і зеленому горосі. Молочні продукти, фрукти і овочі містять його зовсім небагато.

Велика кількість хрому з продуктів втрачається під час їхньої переробки або очищення. Наприклад, в 100 г цільного зерна міститься 18 мкг хрому, а в білому борошні — лише 2! Мало хрому в будь-якій рафінованій їжі. Тому якщо у вашому раціоні високий вміст простих вуглеводів і рафінованої їжі, у вас обов'язково виникне дефіцит хрому.

Є також ризик розвитку дефіциту хрому у вагітних і мам, які годують, адже багато хрому організм жінки втрачає з грудним молоком. Забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами може збалансоване правильне харчування під час вагітності та годування груддю. Виявиться дефіцит хрому в лабораторних дослідженнях високим цукром крові і сечі і порушенням толерантності до глюкози.

Однак не треба думати, що подолання дефіциту хрому є дивовижним засобом для отримання красивої фігури. Хром допоможе вам у підтримці постійного рівня цукру в крові, але якщо бажання вживати щось солоденьке залишиться вашою звичкою, то навіть він не зупинить вас щось під'їсти.

Не треба думати, що подолання дефіциту хрому є дивовижним засобом для отримання красивої фігури.

Крім того, пам'ятайте, що будь-який харчовий додаток, який містить хром або "додаток для зниження ваги" не буде ефективним і не допоможе належною мірою нормалізувати вміст цього елемента в організмі, якщо не зміните склад свого раціону, не додасте фізичну активність в розклад дня.

Піклуючись про здоров'я ми, в першу чергу, дбаємо про те, чи достотньо заліза, кальцію та магнію і часто забуваємо про інші мікроелементи. Адже один з них — хром — особливо необхідний людям для нормалізації та підтримання ваги. І саме його нам часто не вистачає.

З'ясувати, яких саме мінералів не вистачає в організмі, визначити їх дисбаланс допоможе МАВ-діагностика — мультиелементний аналіз волосся.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини