Calendar Icon

Чим можна замінити червоне м'ясо і м'ясні продукти

Чим можна замінити червоне м'ясо і м'ясні продукти
27.05.2019 12:41 (Обновлено 27.05.2019 в 12:44)
Светлана Фус, «Facebook»

До мене часто надходять такі запитання. Пов'язано це з тим, що все більше наукових досліджень говорять про те, що надлишок його може бути шкідливим.

На жаль, щоденне вживання м'ясних напівфабрикатів - ковбас, сосисок, шинки, готових котлет, дійсно істотно підвищує шанс розвитку раку, діабету і хвороб серця.

Однак червоне м'ясо корисне, тому що містить безліч поживних речовин, важливих для організму людини.

Це і повноцінний білок і вітаміни групи B, і мінерали (залізо, цинк, фосфор). Саме м'ясо - важливе джерело заліза, тому прибирати його з харчування не потрібно.

Одним з хороших джерел рослинного білка є чорна квасоля. Вона багата важливими амінокислотами, насичена клітковиною. Вважається найбільш корисною серед бобових культур.

В їжу квасолю можна вживати тільки після теплової обробки. Перед тим як варити, її рекомендують замочити на 10-12 годин в підкисленою воді. Тим самим знижується кількість фітинової кислоти, яка заважає засвоєнню деяких мінералів - кальцію, заліза, цинку.

Нагадую, що можна перебудувати і розширити свій раціон на користь рослинних білків. І це буде на користь здоров'ю. Збільшити в раціоні кількість овочів, фруктів, горіхів і бобових можна і не виключаючи м'ясо, просто знизити його споживання.

Наша інфографіка це підтверджує.

загрузка...
Популярные видео на YouTUBE
Материалы по теме
загрузка...
А-9834,04 грн./литр
А-95+31,6 грн./литр
А-9530,14 грн./литр
А-9229,08 грн./литр
ДТ29,4 грн./литр
LPG13,63 грн./литр