Чим можна замінити червоне м'ясо і м'ясні продукти
До мене часто надходять такі запитання. Пов'язано це з тим, що все більше наукових досліджень говорять про те, що надлишок його може бути шкідливим.
На жаль, щоденне вживання м'ясних напівфабрикатів - ковбас, сосисок, шинки, готових котлет, дійсно істотно підвищує шанс розвитку раку, діабету і хвороб серця.
Однак червоне м'ясо корисне, тому що містить безліч поживних речовин, важливих для організму людини.
Це і повноцінний білок і вітаміни групи B, і мінерали (залізо, цинк, фосфор). Саме м'ясо - важливе джерело заліза, тому прибирати його з харчування не потрібно.
Одним з хороших джерел рослинного білка є чорна квасоля. Вона багата важливими амінокислотами, насичена клітковиною. Вважається найбільш корисною серед бобових культур.
В їжу квасолю можна вживати тільки після теплової обробки. Перед тим як варити, її рекомендують замочити на 10-12 годин в підкисленою воді. Тим самим знижується кількість фітинової кислоти, яка заважає засвоєнню деяких мінералів - кальцію, заліза, цинку.
Нагадую, що можна перебудувати і розширити свій раціон на користь рослинних білків. І це буде на користь здоров'ю. Збільшити в раціоні кількість овочів, фруктів, горіхів і бобових можна і не виключаючи м'ясо, просто знизити його споживання.
Наша інфографіка це підтверджує.