xcounter
Calendar Icon

Фруктові соки: користь, якої немає

05.07.2019 17:16 (Оновлено 05.07.2019 в 17:20)
Светлана Фус, «ТСН»

​Є поширена думка, ніби фруктові соки, а особливо фреші, дуже корисні, — але насправді це не так.

Склянка фруктового соку містить 4-5 чайних ложок цукру і не має великого значення, чи це сік пакетований, чи свіжовіджатий. Якщо протягом дня вживати фруктовий сік, солодкі чай, каву, компот та ще й солодощі, кількість спожитого цукру може досягати більше десятка чайних ложок на день. У такому різі організм виділяє багато інсуліну, який сильно стимулює накопичення жиру.

Якщо регулярно вживати продукти з цукром і швидкими вуглеводами, буде змінюватись метаболізм. А це гарантує набір зайвої ваги і може призвести до багатьох захворювань у майбутньому.

Тому максимально обмежте споживання будь-яких солодких напоїв, а також соків, які асоціюються з джерелом вітамінів. А фактично, і насамперед, це величезне скупчення марного, зайвого цукру.

Фрукти слід вживати в свіжому вигляді, а не витискати з них тільки цукор. Їх краще використовувати цілими, зі шкіркою. Саме харчові волокна (клітковина) — один з найкорисніших інгредієнтів фруктів.

Харчові волокна дають відчуття ситості, допомагають нормально працювати кишківнику, виводять з організму продукти обміну та токсичні речовини. Тоді як після склянки фруктового соку почуття голоду, як правило, загострюється. Навіть якщо у вас немає зайвої ваги, все одно заховайте якомога далі свій соковидавлювач і переходьте на більш здорову і корисну їжу.

Я не раджу регулярно пити фруктові соки. Намагайтеся виключити їх зі свого раціону. І домашні, і магазинні. А замість солодких напоїв і соків вибирайте просто воду і фрукти.

Нагадую, що будь-який фруктовий сік можна розглядати тільки як самостійний десерт, тому інші солодощі до нього вже не додавайте. .

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини