Фруктові соки: користь, якої немає
Є поширена думка, ніби фруктові соки, а особливо фреші, дуже корисні, — але насправді це не так.
Склянка фруктового соку містить 4-5 чайних ложок цукру і не має великого значення, чи це сік пакетований, чи свіжовіджатий. Якщо протягом дня вживати фруктовий сік, солодкі чай, каву, компот та ще й солодощі, кількість спожитого цукру може досягати більше десятка чайних ложок на день. У такому різі організм виділяє багато інсуліну, який сильно стимулює накопичення жиру.
Якщо регулярно вживати продукти з цукром і швидкими вуглеводами, буде змінюватись метаболізм. А це гарантує набір зайвої ваги і може призвести до багатьох захворювань у майбутньому.
Тому максимально обмежте споживання будь-яких солодких напоїв, а також соків, які асоціюються з джерелом вітамінів. А фактично, і насамперед, це величезне скупчення марного, зайвого цукру.
Фрукти слід вживати в свіжому вигляді, а не витискати з них тільки цукор. Їх краще використовувати цілими, зі шкіркою. Саме харчові волокна (клітковина) — один з найкорисніших інгредієнтів фруктів.
Харчові волокна дають відчуття ситості, допомагають нормально працювати кишківнику, виводять з організму продукти обміну та токсичні речовини. Тоді як після склянки фруктового соку почуття голоду, як правило, загострюється. Навіть якщо у вас немає зайвої ваги, все одно заховайте якомога далі свій соковидавлювач і переходьте на більш здорову і корисну їжу.
Я не раджу регулярно пити фруктові соки. Намагайтеся виключити їх зі свого раціону. І домашні, і магазинні. А замість солодких напоїв і соків вибирайте просто воду і фрукти.
Нагадую, що будь-який фруктовий сік можна розглядати тільки як самостійний десерт, тому інші солодощі до нього вже не додавайте. .