xcounter
Calendar Icon

Що робити, якщо ваш рейс скасували

07.08.2019 13:40 (Оновлено 07.08.2019 в 13:44)
Ганна Бурлака , «ТСН»

​Від цієї ситуації не застрахований ніхто, тому варто знати, як поводитися, якщо з вами це сталося.

"Ваш рейс скасовано" — читаю я смс за 30 хв до вильоту. Через погодні умови (туман) скасували мій літак Київ-Івано-Франківськ. Оскільки від такої ситуації не застрахований ніхто, я вирішила поділитися з вами порадами, які можуть допомогти у подібній ситуації.

Що робити, якщо рейс скасовано або затримано?

1. У разі затримки на кілька годин вам зобов'язані надати харчування та воду.

2. Пересадити на наступний або зручний для вас рейс (наприклад, якщо зручніше полетіти у місто поруч з вашим напрямком) або повернути у місто, звідки ви прилетіли (якщо це пересадка).

3. Якщо найближчий рейс наступного дня, вам зобов'язані безкоштовно надати готель, трансфер і харчування.

4. Якщо вас нічого не влаштовує, вам можуть компенсувати вартість квитка або його частину (наприклад, lowcost-компанії можуть компенсувати лише базовий тариф).

5. Якщо ви не маєте змоги чекати на наступний рейс, вам можуть компенсувати вартість потяга/автобуса.

6. Авіакомпанія має право не виплачувати грошову компенсацію (250-600 євро), якщо є підтвердження умов, які зробили політ неможливим (погода, форс-мажор), та якщо пасажирів було забезпечено всім необхідним (наступний рейс, харчування, проживання).

Мої приклади затримки рейсів + компенсації:

1. Венеція-Роттердам, перевізник — нідерландський lowcost Transavia. Затримка рейсу на 4 години через ураган в Нідерландах (літак не міг вилетіти із Роттердама вчасно). Харчування не надавали, хоча я була вже голодна. Було прикро.

2. Буенос Айрес-Ушуайя, перевізник — Аргентинські авіалінії. Вимушена посадка на 6 годин через технічну несправність літака. Надавали сандвічі та воду.

3. Київ-Івано-Франківськ, перевізник — МАУ. Скасування рейсу через туман (аеропорт Франківська не міг прийняти літак на посадку). Наступний рейс — вранці, тому оформили новий квиток, поселили в готель, надали харчування двічі (вечеря та сніданок).

Я не раз чула історії, наче авіакомпанії будуть щось приховувати від пасажирів. Чесно, у XXI столітті, коли можна легко загуглити закони, такі стереотипи не мають місця. В Україні є "Правила повітряних перевезень пасажирів і багажу", затверджених наказом Міністерства інфраструктури України від 30.11.2012 No.735. Читайте їх, якщо рейс скасували.

Поділіться своїми історіями про затримки рейсів. Це може бути корисно для читачів.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини