xcounter
Calendar Icon

Як привчити дитину до здорового харчування: 6 порад від дієтолога

02.09.2019 17:03 (Оновлено 02.09.2019 в 17:07)
Светлана Фус, «Facebook»

Від того, як буде харчуватися дитина залежить стан її здоров'я не тільки зараз, але і в майбутньому.

Сьогодні вирішила ще раз написати про дитяче харчування. Саме перед початком нового навчального року. Я впевнена, що переважна більшість батьків знають, що таке здорове харчування, намагаються і дітей привчати до нього. Але не всім це вдається. Комусь за браком часу, хтось втомився вмовляти дитину їсти корисне, коли вона це не любить, хтось просто не розуміє: не вся їжа, що продається в магазинах є здоровою.

З практичної точки зору виконувати рекомендаціі дієтологів складно, бо це зтикається з «не хочу!» дитини. Але намагатися треба.

Що я пораджу зробити?

1. Планувати харчування дитини. Визначити необхідний обсяг їжі з урахуванням не тільки віку але ваги і зросту, адже діти зараз акселерати! Потрібно розподілити їжу на 5 прийомів і визначити, що дати в школу, а що дитина буде їсти вдома.

2. Обговорювати з дитиною меню. В їдальнях школярі дуже часто не з'їдають всю порцію або взагалі не їдять таку їжу. Про це потрібно знати батькам і пропонувати дитині брати їжу з собою. Давати те, що віона точно з'їсть. Часом батьки нав'язують дітям свої смаки, не враховують, що дитина в шкільному віці має свої улюблені продукти. Так що розмовляйте з дітьми про їжу і ви дізнаєтеся багато цікавого.

3. Не забувайте про корисні солодощі. Коли дитина витрачає багато енергії - фізичної і розумової, без швидких джерел глюкози, як правило, не обійтися. До нормального обіду або перекусу, замість батончиків, булок, печива, вафель з трансжирами та великим вмістом цукру, можна дати дитині солодощі домашнього приготування, як десерт.

4. Намагайтеся завжди пропонувати дитині різноманітну їжу. Так буде менше ризиків, що виникнуть нездорові харчові звички.

5. Важливо нагадувати дитині про необхідність пити воду. Не заміняйте воду солодкими напоями чи соками.

6. Пам'ятайте про красу. Дитина із задоволенням поїсть з гарного ланчбокса, особливо, якщо вона вибрала його сама. І вже стає нормою приносити їжу в школу.

Ось кілька варіантів здорових перекусів.

- Бутерброд: хліб з висівками або з цільного зерна, листя салату (пекінської капусти), зелень, шматочок запеченої індички (курки, риби, омлет).

- Лаваш. Начинка за смаком дитини.

- Млинці з начинкою по смаку дитини.

- Мафіни сирно - яблучні, яєчно – овочеві, з птиці з овочами.

- Кіш. Начинки фруктові з сиром, овочеві з яйцем і птицею або рибою

На десерт - сухофрукти, горіхи, сезонні фрукти, яблучні та морквяні чіпси, мюслі (вівсянка, сухофрукти, горіхи, мед) запечені у формі батончика, цукерки з сухофруктів.

Насправді, варіантів перекусів та корисних десертів є безліч. Головне підібрати ті, які із задоволенням буде їсти ваша дитина.

З початком смачного і корисного навчального року, дорогі батьки!

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини