xcounter
Calendar Icon

Проти раку та для імунітету: шість корисних властивостей капусти

13.09.2019 16:38 (Оновлено 13.09.2019 в 16:42)
Оксана Скиталинская, «Facebook»

Капуста є, без найменшого перебільшення, надзвичайно ефективною профілактикою та лікуваням багатьох хвороб.

Люди — цікаві створіння, легкодовірливі, коли мова йде про їхнє здоров'я. Інтернет ряснить "сенсаційними" заголовками: "Шок! лікарі від вас роками приховували..." чи "Лише дві краплі цього засобу позбавлять вас від..." чи "Копійчаний засіб омоложення" і так далі.. Ну і перепощують же.

А сьогодні я вам розповім про "сенсаційний" "копійчаний" засіб. Називається Капуста. Капуста є, без найменшого перебільшення, надзвичайно ефективною профілактикою та лікуваням багатьох хвороб.

1. Антирак

Потужний антимутаген та антиканцероген (запобігає ушкодженням ДНК та появі метастазів).

Був проведений цікавий експеримент: у курильщиків зі стажем, які щодня протягом 10 днів їли сиру (або ледь ошпарену #броколі), вже через 10 (!) днів було на 41% менше мутацій в ДНК, ніж в тих, хто ігнорував броколі.

І ця властивість діє майже при всіх видах пухлин, зокрема, раку молочної залози.

Вчені з Йельського університету отримали обнадійливі результати при використанні капусти при лікуванні лейкемії та лімфоми.

Позитивним є те, що капуста не має побічної дії, на відміну від багатьох ліків.

2. Атеросклероз

#Кале або кучерява капуста - капуста, що має жорсткі темно-зелені листочки, королева листової зелені, нормалізує рівень холестрину.

Був проведений експеримент: 30 людей з дуже вираженими дисліпідеміями (різного роду порушень рівнів холестерину) протягом трьох місяців випивали 3 столові ложки соку капусти кале. Ні, вони не позеленіли і не перейшли на фотосинтез:), але у більшості з них нормалізувався рівень холестерину. Не нормалізувався лише в тих, хто курив.

3. Імунітет

Капуста броколі допомагає активує імунну систему кишечника через Ah-рецептори, які містяться інтраепітеліальних лімфоцитах і є перешою лінією захисту кишечника від хвороботворних мікроорганізмів.

Окрім броколі, таку дію мають всі зелені листові овочі, але броколі серед них стоїть на першому місці. Тому хоч маленький пучечок зелені потрібно вживати з кожним прийомом їжі -- для посилення імунного захисту.

4. Печінка

Всі хрестоцвіті збільшують утворення детоксикуючих ферментів у печінці, які інактивують токсичні та шкідливі речовини, зкорема, канцерогени. Особливо позитивний вплив мають хрестоцвіті для профілактики та дієтичному лікуванні раку молочної залози (РМЗ).

5. Запалення, старіння

Чим старшими ми стаємо, тим вищий ризик раку маємо. Ось такий сумний факт. Цей ризик продовжується аж до 85-90 років. Потім він знижується. Одним із регулюючих факторів впливу є особливий гормон, який називається ІФР-1 (інсуліноподібний фактор росту). Коли ми ростемо, ІФР-1 потрібен для утворення нових клітин і тому його рівень є високим.

Коли припиняємо рости, рівень ІФР-1 має знижуватися, інакше він стимулює запалення та передчасне старіння.

Вживання великої кількості тваринних білків (це не лише м'ясо) стимулює синтез ІФР-1. Вживання рослинної їжі, а, особливо, всіх видів листової зелені, а ще більше - капусти, зменшує синтез ІФР-1, а, отже, стримує запалення та старіння.

6. Для здоров'я взагалі. Капуста корисна всім. Це, в принципі, те, що я Вам хотіла сказати.

Скільки треба їсти капусти, щоб було достатньо?

Хоча б пів чашки дрібно нарізаної капусти, одне суцвіття броколі.

Страх перед капустою

Його мають люди, які перелякані, що щитовидна залози перестане виробляти гормони. Це правда, що капуста може пригнічувати синтез гормонів щитовидної залози, оскільки містить речовини-гойтрогени, але не блокувати.

В капусті є так багато цінних властивостей, які нічим не можна замінити, що одна столова ложка для людей з гіпофункцією щитовидної залози, зробить їх лише здоровишими, і навіть покращуть роботу залози.

Ще бояться їсти капусту люди з захворювагнннями органів системи травлення. По-перше, її можна вживати ледь приварену у вигляді пюре і достатньо буде 1 чайної ложки на порцію. Всі мої пацієнти так роблять і почуваються значно краще.

Різнокольорові салати

Якщо є така можливість, комбінуйте багатосортів капусти: #фітонутрієнти, які в них містяться, мають багатогранний оздоровчо-лікувалний вплив на організм.

Довіряйте вченим, а не шарлатанам, читайте наукову літературу, а не газєти "пєтровна", цінуйте здоров'я і кожну мить життя

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини