xcounter
Calendar Icon

Новий скандал у Києві: на місці з невідомими захороненнями секретного Інституту будують висотку

06.11.2019 13:04 (Оновлено 06.11.2019 в 13:04)
Алексей Голобуцкий, «Facebook»

​Знов були протести неподалік мого будинку - кияни знов пробували захистити Гірку Крістера від забудовника (є відомості, що російського - хоча офіційним кінцевим бенефіціаром числиться якийсь громадянин Ліхтенштейну).

Цим разом перекрили дорогу, щоб привернути увагу до незаконних дій забудовника всупереч не тільки підписаним документам, але й вимогам більш як 10 000 киян.

Скандальна історія з висоткою замість парку давня, активні протести тривають з кінця 2017-го року. У грудні 2018 року в Київраді був зареєстрований проект рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки на вулиці Вишгородській, 47-ж. У проекті документу вказувалось, що орендар порушує умови договору, адже використовує земельну ділянку способами, які суперечать екологічним вимогам (там, крім зрізаних 300 дерев, з них 2-х взагалі недоторканних дубів черешчатих, цікава і темна історія з невідомими захороненнями через закриття секретного Інституту хлору - а всі папери лишились в Москві). До того ж, станом на 2018 рік фірма-орендар вже протягом чотирьох років не сплачувала орендної плати. У зв’язку з цим пропонувалось розірвати договір оренди і надати цій земельній ділянці статусу парку.

Цей проект вже два роки висить "на розгляді" в різних комісіях Київради. І тепер забудовник знов пожвавішав: паркан, фундамент...

Я щиро підтримую захисників Гірки Крістера. Забудовника дійсно треба не просто гнати звідси, але й змусити компенсувати повну вартість екологічної реабілітації знищеного парку і дитячого майданчика. Протести тут, звісно, важливі для демонстрації громадянської позиції мешканців, але головне - щоб врешті відреагувала влада.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини