xcounter
Calendar Icon

COVID19: який тест краще і коли робити?

20.07.2020 11:44
Виктор Яцык, «Корреспондент»

Зараз, в період епідемії COVID19, кожен ретельно почав стежити за своїм здоров’ям і при найменших ознаках застуди спішить тестувати «страшну хворобу». Так все ж - який тест краще всього і коли зробити?

Експрес-тест COVID19 доцільно проводити за відсутності епідемії (пандемії) в вашому регіоні на фоні звичайного сезонної гострої респіраторної вірусної захворюваності (ГРВІ). Тест достовірний при одночасному проведенні з ним тестів на Грип А та Грип В. Вірогідність виявлення хвороби низька і більше для самозаспокоєння. Робити можна самостійно або з медичним працівником.

ПЛР COVID19 - найбільш точний тест на виявлення активної фаза хвороби на 7-10 день від інфікування та наявність «гострої фази» з імунною відповіддю в організмі за показником IgM і вказує на активність реплікації вірусу. Це найбільш достовірний і остаточний тест для відповіді на запитання «хворі ви чи ні?». Тест проводять лише в лабораторії - беруть шпателем матеріал з носоглотки (не боляче).

ІФА COVID 19 виявляє IgG, як ознаку перенесеного вірусного процесу, а концентрація імуноглобулінів свідчить про напруженість імунітету. За публікаціями відомо, що при короновірусі імунітет зберігається після хвороби лише до трьох місяців. Тест відповідає на запитання «чи хворіли ви на коронавірусну інфекцію» і при негативній відповіді вам потрібно проводити ПЛР тестування. Тест проводять лише в лабораторних умовах (беруть кров з вени – процедура помірно дискомфортна).

Бережіть здоров’я і будьте грамотними!

Читайте также: В Украине почти 59,5 тыс. случаев COVID-19, за сутки - 651
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини