xcounter
Calendar Icon

Держрезерв за 53 мільйони замовив масло до півтора раза дорожче ринку

17.07.2018 08:48 (Оновлено 17.07.2018 в 08:49)

Державне агентство резерву України 27 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Лекка» масла на 53,42 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До вересня у Харківську область поставлять 300 т солодковершкового селянського масла жирністю не менше 72,5% за ДСТУ 4399:2005 у монолітах вагою 20 кг в картонних ящиках по 178 грн. за кілограм.

У червні військова частина 1471 ДПСУ замовила іншій фірмі таке масло зі строком придатності після поставки не менше 75% на чверть дешевше – по 141 грн./кг. Тоді ж Національна академія внутрішніх справ замовила іншому постачальнику таке масло зі строком придатності після поставки не менше 80% по 125 грн./кг, тобто на 42% дешевше.

Крім того, днями освітяни Металургійної райради в Кривому Розі купили у ФОПа таке масло у пачках вагою 200 г по 117 грн./кг без ПДВ, що в півтора рази дешевше.

Ціни на масло в одному з київських магазинів 16 липня 2018 року.

Оптова ціна масла в ящиках 178 грн. за кілограм відповідає роздрібній ціні масла в 200-грамових пачка по 36 грн. Хоча в магазинах є і дешевші товари.

Масло має бути виготовленим не раніше трьох місяців до закладення в держрезерв. В тендерній заявці «Лекки» відсутні будь-які дані про походження масла, яке фірма збирається поставити по тендерній угоді. У свою чергу Держрезерв не вимагав від учасників подання таких документів на тендер. Від переможця вимагається подавати Декларацію виробника (посвідчення про якість) лише при поставці та закладенні продукції. Тобто наразі невідомо що буде закладатись в Держрезерв.

Ціна угоди на відсоток нижча від очікуваної вартості закупівлі у 53,93 млн грн.

ПП «ТК Молімпекс» і ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Продагроком» не допустили до торгів, бо вони не підтвердили розрахунки за аналогічними договорами. «ТК Молімпекс» оскаржував своє відхилення в АМКУ, проте адмінколегія погодилась із замовником, що фірма не підтвердила виконання договору в повному обсязі.

Допущеними конкурентами були ТОВ «Кап-Прод» Світлани Лебідь і ТОВ «Тесткабель» Олександра Науменка, які не знижували ціну під час аукціону, на відміну від переможця.

«Тесткабель» марно скаржився в АМКУ на допуск до тендеру фірми «Кап-Прод».

Фірма «Лекка» зі статутним капіталом 15 тис грн. була створена у грудні 2013 року. Вона належить Владиславу Каналошу та Андрію Левітану, керує нею Олександр Кожемякін.

Андрій Андрійович Левітан є сином Андрія Левітана, який раніше очолював відділ екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу Державної екологічної інспекції у Київській області. Разом із Владиславом Васильовичем Каналошом був прописаний його батько Василь Каналош – засновник ТОВ «Укрпромімпекс». Каналошу-молодшому також належить ТОВ «Бест-Енерджі» на пару з Кирилом Зеленчуком.

За даними «Інформаційного спротиву», справами «Лекки» керує донеччанка Ганна Асланова – співзасновниця ТОВ «Сінтезпродсервіс», що вигравало значні підряди за часів Януковича. Остання фірма фігурує у кримінальному провадженні як одна з тих, які високопосадовці Державної пенітенціарної служби використовували у своїй схемі для привласнення бюджетних коштів на тендерах.

Із 2015 року «Лекка» отримала підрядів тюремників і Держрезерву на 356,21 млн грн.

Керівником Держрезерву з 2015 року є Вадим Мосійчук, призначений розпорядженням Кабміну Арсенія Яценюка. Його першим заступником є Євген Барах – колишній виконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг, племінник головного військового прокурора України Анатолія Матіоса. До приходу в «Укравтодор» він працював зокрема у ТОВ «Інвестиційний капітал Україна» – одній з фірм групи «ICU».

Ще одним заступником Мосійчука у червні 2018 року призначено Дмитра Булатова, який в уряді Яценюка очолював Міністерство спорту і молоді.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини