xcounter
Calendar Icon

Родина нового керівника Київобладміністрації контролює ринок з «наливайкою»

22.11.2018 15:18 (Оновлено 22.11.2018 в 15:20)

Донька нового очільника Київської облдержадміністрації Олександра Терещука Оксана Сорочинська, котра є співвласницею компанії “Новітнє обладнання”, що останнім часом регулярно виграє тендери держустанов, контролює також продовольчий ринок в Києві.

Так, за даними з Держреєстру, віднедавна Сорочинська є співвласницею компанії “Авеста Трейдінг”.

У листопаді 2017-го компанія отримала від Київради в оренду ділянку на Світлицького, 31 у Подільському районі Києва. Цільове призначення - “для експлуатації та обслуговування побутово-громадських будівель”.

Нині на цьому місці - напівстихійний продуктовий ринок на чолі якого - металева конструкція, де з-під поли порціонно продають міцний алкоголь.

Нагадаємо, у розслідуванні програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” повідомлялося, що Оксана Сорочинська є співвласницею фірми “Новітнє обладнання”. За три роки фірма виграла тендерів на майже 140 мільйонів гривень.

Бізнес стартував у 2015-му, коли батько Сорочинської - Олександр Терещук - керував київськими правоохоронцями і мав бути звільнений відповідно до люстраційного законодавства. Від люстрації Терещука врятував особисто Президент Порошенко, скасувавши його звільнення нібито з міркувань обороноздатності країни.

Згодом Олександр Терещук зайняв крісло заступника голови Одеської ОДА. З того моменту фірма його доньки стала потужним переможцем тендерів в Одеській області. Зокрема, компанія отримала великі замовлення на створення систем відеоспостереження від порту «Южний», а також Ізмаїльського та Іллічівського морських портів. Тільки з «Южним» фірма натендерила на майже 70 мільйонів гривень.

Перевірка журналістів показала, що окремі позиції товарів «Новітнє обладнання» продавало портам із суттєвою переплатою.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини