xcounter
Calendar Icon

Напередодні згортання схеми з роздачею надр без аукціону родовища переписують на «прокладки»

27.11.2018 10:23 (Оновлено 27.11.2018 в 10:25)

Тимчасовий в.о. керівника Державної служби геології та надр Олег Кирилюк підписав наказ про видачу ТОВ «Вест-Газ-Плюс» спецдозволу на геологічне вивчення та дослідно- промислову розробку Прирічного родовища в Полтавській області.

Відповідний наказ №433 було підписано 14 листопада 2018 року.

З наказу відомо, що спецдозвіл видано на 20 років. Фірма його отримала без проведення аукціону по схемі апробації, купчивши геологорозвідувальну інформацію.

«Вест-Газ-Плюс» зареєстровано у Львові в квартирі свого бенефіціарного власника Олександра Ільїна. Його бізнес-партнером по фірмі є львів’янка Олександра Язовецька. Вони обоє є власниками низки фірм. Зокрема, Язовецька володіє Товарною біржею «Універсальна», де її бізнес-партнером через ТОВ «Агро-Захід» виступає Василь Пігуляк, який раніше очолював біржу. Він також був власником та керівником біржі «Львівська універсальна», де проходили фіктивні аукціони з продажу газу «Укргазвидобування» з фірмами нардепа Олександра Онищенка. В 2016 році Пігуляк уклав угоду зі слідством і був засуджений до 2 років умовно та оштрафований на 11 тис грн.

На сайті державної НАК «Надра Україна» вказано, що Прирічне нафтогазоконденсатне родовище в Полтавській області відкрили спеціалісти державної компанії і воно вважається одним з найперспективніших. В 2007-2010 роках спецдозвіл на видобуток на цьому родовищі газу, нафти та конденсату мало ТОВ «Надра-Геоінвест» що була підконтрольна тодішньому голові «Надра України» Едуарду Ставицькому. Перед цим на родовищі працювало державне «Чернігівнафтогазгеологіія».

Спецдозвіл «Вест-Газ-Плюс» Полтавська облрада погодила 19 жовтня. Тоді ж депутати також погодили видачу спецдозволів на газові родовища ТОВ «Надра-сервіс-інвест», ТОВ «Надра ойл груп» ТОВ «Трендс сістем» та ТОВ «Вілена ресурс 2000». При цьому депутати відмовили державній ГПУ «Полтавагазвидобування» в розширенні меж ділянки видобутку.

Нагадаємо, в 2017 року Полтавська облрада погодила видачу спецдозволу ТОВ «Аркона Газ-Енергія». Фірма стала першою за два роки дії нової облради після виборів в 2015 році, якій полтавські депутати надали позитивне рішення. Нещодавно власником 49,5% статутного капіталу фірми, що раніше належали офшору «Ashburi Universal», став Олег Ольховий. Раніше він був директором ТОВ «Спортивно-оздоровчий комплекс «Монітор», офіційними бенефіціарами «Монітору» якого є президент України Петро Порошенко і нардеп від БПП Ігор Кононенко. Ця компанія прописана за адресою вул. Електриків, 29а, де розміщено відомий спортивно-розважальний клуб «5 елемент»

На початку листопада міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що уряд скасував видачу спецдозволів за принципом апробації та запровадить з 2019 року електронну подачу документів для його отримання.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини