xcounter
Calendar Icon

Піщана справа: кому в ОГП нарахували збитків на понад півмільярда гривень?

21.04.2021 09:56 (Оновлено 21.04.2021 в 09:56)

“626 млн грн збитків через незаконний видобуток піску в Бортничах – судитимуть голову правління товариства”, – повідомлення з таким заголовком 19.04.2021 оприлюднили на сайті Офісу генерального прокурора, пише NADRA.info.

“За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови правління акціонерного товариства за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та порушення правил охорони і використання надр. За даними слідства, голова правління акціонерного товариства з 2017 по 2018 рік в порушення умов спеціального дозволу на користування надрами та за відсутності акту про надання гірничого відводу організував силами підпорядкованого підприємства видобування піску з Бортницького родовища на території Дарницького району м. Києва та незаконно заволодів ними. Згідно з висновком інженерно-екологічної експертизи загальна сума збитків, завданих державі внаслідок самовільного видобування корисних копалин, становить понад 626 млн грн. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням СБУ, за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ”, – йдеться у повідомленні.

Як встановили NADRA.info, в заяві ОГП йдеться про Акціонерне товариство “Гідромеханізація”. Саме воно є власником спецдозволу №5738 до 2031 р. на видобування піску родовища “Бортницьке”. Компанію з 2003 року очолює Юрій Колодзян, який вказаний як кінцевий бенефіціар підприємства. Також засновниками товариства є 780 фізичних осіб-акціонерів.

Юрій Колодзян заявив, що його компанія працює законно, а претензії правоохоронців – надумані.

“626 млн грн – це надумані збитки. Так, була експертиза КНДІСЕ (Київський Науково-Дослідний Інститут Судових Експертиз – Ред.), але вона неправдива. Вона виготовлена на підставі помилково обрахованих об’ємів. Все це будемо показувати і доказувати в суді. Доказова база в нас є. Питань [до доказової бази] ніяких не має бути. Ну а по процедурі – просто передали в суд. Як тільки я побачив [експертизу] у матеріалах справи, ми зробили її об’єктивний аналіз. Вона абсолютно неправдива, не відповідає дійсності. І будемо її в суді оскаржувати, і робити правильну експертизу, об’єктивну. Ми працюємо законно і в правовому полі”, – заявив Юрій Колодзян.

Дата судового засідання наразі не відома.

Примітка від Офісу генерального прокурора: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини