xcounter
Calendar Icon

Біля елітного комплексу Sky River 2 до Дніпра зливають нечистоти – контролери бездіють

27.09.2021 10:12 (Оновлено 27.09.2021 в 10:17)
Максим Томілов, «Facenews»

Поблизу Sky River 2 на Київщині, який позиціонують як готельно-ресторанний комплекс, прямо у річку зливають відходи. А контролюючі органи вдають, що цього не помічають, пише СтопКор.

Готельно-ресторанний комплекс Sky River 2 зводять на вул. Приозерній. Замовник будівництва – компанія «Дніпровські хвилі», а забудовник – «Статус Буд 2». Але чи дійсно тут буде готель? Це дуже велике питання.

Адже на сайтах продажу нерухомості і навіть на рекламному банері біля будмайданчика активно рекламуються квартири у майбутньому житловому комплексі Sky River 2.

Можна констатувати нецільове використання земельної ділянки й невідповідність її намірам забудови. Оскільки ця земля призначена для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення. Натомість реклама ЖК майорить по всій столиці.

На сайтах продажу Sky River 2 позиціонують як елітний ЖК Фото: скриншот

Отже, отримавши дозвіл на будівництво тут готельно-ресторанного комплексу, замовник просто вводить усіх в оману.

Будівництво Sky River 2 вже встигло стати скандальним.

Що цікаво, будівництво знаходиться на території Золочівської ОТГ. Ми спрямували туди запит: чи було надано технічні умови на підключення об’єкта до вже існуючих комунікацій. І Золочівська ОТГ надала відповідь, що такі технічні умови не надавалися.

Водночас ДАБІ відповідає, що при отриманні дозволу на будівництво, вони надали технічні умови. Тож постає питання: звідки ці технічні умови взялися і чи дійсно вони існують. Адже всі ми знаємо, яким чином ДАБІ надає дозволи на будівництво.

Поблизу майбутнього ЖК до ріки зливають нечистоти?

Місцеві мешканці, які до нас звернулися, неабияк переймаються тим, що всі відходи від будівництва зливатимуться до Дніпра. Як ми пересвідчилися, комплекс зводять прямо на березі річки – ця територія відноситься до охоронного водного фонду.

Будівництво Sky River 2 вже стартувало Фото: СтопКор

Незважаючи на це, будівельні роботи тривають, і ніхто з контролерів не вбачає в цьому порушень. Ми звернулися до Держгеокадастру та Держекоінспекції з проханням виїхати на перевірку об’єкту. Але обидві інстанції відповіли нам, що підстав для проведення такої перевірки нібито немає.

І це – попри те, що ми долучили висновки Міндовкілля, яке чітко вказало, що оцінка впливу на довкілля на даному об’єкті не проводилась.

Чому державні органи не бачать підстав для перевірки об’єкту, який зводиться без відповідної оцінки прямо на березі Дніпра, куди ймовірно зливають усі відходи від будівництва? Для мене це таємниця.

Ще одна суттєва проблема: чи матимуть місцеві мешканці доступ до води?

Наразі прохід до Дніпра є відкритим, але чи залишиться він таким на момент завершення будівництва – це велике питання. Адже на проєктах, які забудовник презентує на сайтах продажу, дана територія показана як закрита й доступна лише для «обраних» – мешканців житлового комплексу.

А поки сумнівний об’єкт продовжують будувати. І жоден орган чомусь не вбачає жодних порушень і навіть підстав для виїзду на перевірку.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини