xcounter
Calendar Icon

Палатний: Парламент ухвалив ряд важливих рішень щодо посилення захисту прав дітей

Верховна Рада України ухвалила два важливі законопроекти, спрямовані на покращення захисту прав дитини щодо належного утримання. Про це повідомив голова Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, народний депутат від «УДАРу» Артур Палатний.

Зокрема, проектом закону р.№ 5101запропоновано внести зміни до Сімейного кодексу України для захисту житлових прав дітей, насамперед недопущення їх виселення або зняття з реєстрації місця проживання за умов халатного ставлення батьків чи значних заборгованостей за іпотечними кредитами. Органи опіки та піклування зобов’язуються брати участь у судових розглядах спорів, при яких дитина може бути позбавлена права на житло.

Також народні депутати підтримали законопроект №4928, яким спрощується механізм прийняття судового рішення про стягнення аліментів. За словами Палатного, неврегульованість чинного законодавства та неоднозначна судова практика дають можливість деяким платникам аліментів свідомо ухилятися від утримання дітей за рахунок процесуального затягування судового процесу.

Законом встановлюється право того з батьків, з яким проживає дитина, визначати спосіб стягнення аліментів та отримувати в порядку спрощеного судочинства аліменти в розмірі на одну дитину – однієї чверті, на двох дітей – однієї третини, на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини