xcounter
Calendar Icon

500 тис гривень на стартап отримали переможці конкурсу студентських стартапів Одеського політеху

31.05.2019 18:39 (Оновлено 31.05.2019 в 18:43)

Студент другого курсу Одеського національного політехнічного університету Микита Сиром’ятніков та його команда стали переможцями другого сезону освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB та отримали півмільйона гривень на розвиток свого проекту «Jarvis – віртуальний асистент».

У 2017 році Chernovetskyi Investment Group (CIG) та Одеський національний політехнічний університет (ОНПУ) заснували CIG R&D LAB. Минулого року до програми долучився Харківський політехнічний інститут. CIG R&D LAB – це платформа для студентських наукових розробок, реалізації та комерціалізації їхніх інноваційних ідей, які у довгостроковій перспективі сприятимуть розвиткові в Україні екосистеми технологічних стартапів.

У рамках програми команди-учасники отримують річні стипендії та менторську підтримку фахівців CIG для розробки своїх проектів. У фіналі команда, що досягла найбільшого прогресу та підготувала продукт до виходу на ринок, отримує фінансування на подальше втілення свого проекту у життя.

Сергій Нестеренко, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи ОНПУ, професор, доктор технічних наук: «У нашого університету є дві великі мрії. Перша – зробити так, щоб випускники наших шкіл не їхали за кордон, а вступали до нашого Політеху. Це нам потроху вдається. А друга наша велика мрія – щоб наші випускники не їхали працювати за кордон, а влаштовувались тут. І у реалізації цієї мрії нам допомагає наш партнер – інвестиційна компанія CIG. Сподіваюся, що такими темпами за рік-два ми станемо свідками створення реальних стартап-компаній – випускників нашої програми».

У другому сезоні CIG R&D LAB на участь у програмі подалися більше 20 команд ОНПУ, п’ять з яких пройшли відбір та дійшли до фіналу. Тематика проектів визначається самими студентами, які цього року працювали над системою підвищення безпеки безпілотних літальних апаратів, системою оперативного контролю гормонального фону, математичною моделлю перегонового автомобіля, віртуальним асистентом Jarvis та eye-tracking системою для медичних досліджень.

Володимир Кривко, керівний партнер CIG: «Ми створили цю освітню програму для зближення науки і бізнесу. Наша співпраця з Одеським політехом та його амбітними студентами – це чудовий приклад такого зближення. Для нас Одеса є флагманом CIG R&D LAB, і завдяки успішності цього пілотного проекту ми вирішили поширювати цей досвід в інших українських університетах. Цьогорічний фінал продемонстрував, як за рік ідея може вирости у реальний продукт, і це, у першу чергу, заслуга наших команд. Я переконаний, що нам не вистачало програми, яка готує стипендіатів до переходу із академічного середовища у бізнес».

Найкращим проектом другого сезону CIG R&D LAB в ОНПУ став віртуальний асистент Jarvis. Команда Євгена Яцишина та Микити Сиром’ятнікова розробила текстовий асистент для месенджерів та голосовий асистент для прототипу розумних колонок Jarvis.Home. Така розробка стане у пригоді сервісам, що працюють переважно через веб-сайти. Проектом уже зацікавилися українська система пошуку і бронювання авіаквитків та сервіс продажу квитків на події.

Досвід техгігантів доводить, що інтеграція голосового помічника в онлайн-сервіси значно полегшує користування ними. Щомісяця користувачі в середньому використовують 26 різних мобільних додатків. Такий віртуальний асистент, як Jarvis, вирішує цю проблему та консолідує велику частину функцій традиційних веб-сайтів. Уже 24% користувачів надають перевагу голосовим помічникам, і з удосконаленням технології це число буде тільки зростати.

Євген Яцишин та Микита Сиром'ятніков: «Ми дуже пишаємося перемогою та вдячні програмі CIG R&D LAB. Хочемо сказати тим, хто ще вагається: не треба боятися – починайте з маленьких кроків, не бійтеся помилятися – досвід поразок часто цінніший за будь-які перемоги. Просто робіть те, що треба, з вірою у команду та у свій проект».

CIG та ОНПУ вже оголосили про прийом заявок на третій сезон програми CIG R&D LAB 2019-20.

Нагадаємо, що переможець першого сезону програми CIG R&D LAB в Одесі Михайло Хімченко отримав 500 000 грн на розвиток пристрою для стабілізації електричної напруги.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини