xcounter
Calendar Icon

В Києві відбудеться презентація офіційного трейлера фільму «Іловайськ 2014»

19.06.2019 12:43 (Оновлено 19.06.2019 в 12:46)

20 червня 2019 року об 11:00 у “синій залі” Київського будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) відбудеться презентація офіційного трейлера фільму «Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”».

Цей художній фільм-присвяту ветерани добровольчих батальйонів створили в пам'ять про загиблих в Іловайську товаришів.

Події у картині розгортаються безпосередньо у місті Іловайськ, яке українські військові звільняли в серпні 2014 року. Саме тоді добровольці взяли під контроль ліву частину міста – до залізничної колії і закріпились. В ході вуличних боїв, під час штурму Іловайська, загинули бійці під позивними “Франко” (Марк Паславський, якого зіграв Істан Розумний), “Скіф” (Романенко Олександр, якого зіграв Олег Драч), “Шульц” (Сергій Шкарівський, якого зіграв Олександр Мавріц), “Самольот” (Вадим Антонов, якого зіграв Євген Ламах) та багато інших. Також десятки бійців були поранені та контужені, сотні добровольців перебували під щільним вогнем. Під час тих же вуличних боїв було поранено командира штурмової групи батальйону «Донбас», під позивним «Бішут», який разом із своїм пораненим побратимом, залишились в оточенні в центрі міста. Бійці знайшли укриття в квартирі багатоповерхівки і перебували там три тижні. Виживати їм протягом всього часу допомагали місцеві жителі…

Сценарист картини – Михайло Бриних поклав в основу сценарію розповіді бійців, а також документальні матеріали про Іловайську трагедію. Втілював ідею режисер Іван Тимченко, для якого робота над повним метром - дебютна. У зйомках фільму взяли участь ветерани добровольчих батальйонів та українські актори.

Допрем'єрний показ картини відбудеться на п'яту річницю Іловайської трагедії - 29 серпня 2019 року. На великих екранах фільм з'явиться з 26 вересня 2019 року.

Під час презентації офіційного трейлера фільму «Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”» відбудеться прес-конференція, в рамках якої спікери дадуть відповіді на всі запитання.

Спікери:

Тарас Костанчук - координатор проекту, безпосередній учасник подій, історія якого стала основою сценарію;

Руслан Хомчак - начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ. Учасник збройного конфлікту на сході України;

Іван Тимченко - режисер фільму «Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”»;

Михайло Бриних - сценарист фільму «Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”»;

На заході також будуть присутні ветерани добровольчих батальйонів, волонтери, творча знімальна група та весь акторський склад.

*Для акредитації заповніть форму за посиланням.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини