xcounter
Calendar Icon

Спати, красти коня, згадувати Фрейда: у Києві пройде фестиваль недержавних теартів «Відкрита сцена»

28.08.2019 15:42 (Оновлено 28.08.2019 в 15:46)

З 13 по 15 вересня у Києві пройде II Всеукраїнський фестиваль недержавних театрів «Відкрита сцена». На відвідувачів чекають гарячі теми, відверті сцени та гра на перетині жанрів. Вхід на всі події фестивалю – вільний за попередньою реєстрацією.

Проект заснований Національною спілкою театральних діячів України і вже другий рік поспіль проходить за підтримки Департаменту культури КМДА.

Програма фестивалю формувалася групою експертів за конкурсним відбором. Серед 40 заявок українськими знавцями сучасного мистецтва, серед яких театрознавець Ганна Веселовська, театральний критик, менеджер Анастасія Гайшенець, перформер, хореограф Віктор Рубан, театрознавець Ірина Чужинова, театральний критик Любов Ільницька було відібрано 5 колективів, які протягом трьох днів представлятимуть свої вистави в столиці.

Цього року фестиваль проводиться на конкурсній основі. Долю учасників вирішують члени журі. Переможець фестивалю отримає фінансування від організаторів на реалізацію нового мистецького проекту.

Фестиваль поєднує мистецьку та освітню програми. В рамках останньої: майстер-клас від молодого французького режисера Жуля Одрі, який віднедавна є головним режисером Івано-Франківського національного драматичного театру, а також круглий стіл «Вікно можливостей для незалежних театрів» за участю прогресивних українських театральних менеджерів.

Мистецька частина проекту передбачає урочисте відкриття фестивалю та показ вистав недержавних театрів на різних театральних майданчиках столиці. Реєстрацію на перегляд вистав та участь у освітній програмі вже розпочато.

Фестиваль був заснований минулоріч як стартовий майданчик для визнання театральних колективів недержавного сектору. На сьогодні тільки в столиці нараховується близько 100 театрів, що не мають власного приміщенні і державного фінансування. Проте багато з них створюють дуже якісний сучасний мистецький продукт. Саме тому, в підтримку розвитку українського недержавного театрального руху, НСТДУ й було засновано фестиваль «Відкрита сцена».

Фіналісти «Відкритої сцени» 2019

(назва вистави, назва творчого колективу, місто)

SECOND FLOOR / baza.art people (м. Київ)

Вистава про пошук себе у величезній космічній пітьмі. Про переплетіння і зіткнення, стосунки між чоловіком і жінкою. Про те, що тільки віднайшовши себе у відображенні іншої людини, можливо піднятися на сходинку вище.

СВІДОМІСТЬ(ПІД) / n’Era Dance Company (м. Київ)

Ну який же сучасний театр без дядечки Фрейда?! Ідея роботи базується на моделі психіки людини: «Воно», «Я» та «Над Я». Вистава допоможе розпізнати ваші справжні, а не очікувані суспільством емоції та бажання.

НЕ МУШУ / n’Era Dance Company (м. Київ)

Щоб почуватися повноцінним у сучасному суспільстві, люди часто проживають не своє життя. Хто диктує вимоги «як жити?» і чи варто слідувати чужим вподобанням? Мовою руху на межі пластики, жесту й танцю артисти занурять глядача у тему сприйняття свого власного «Я».

СНИ / Арт-проект «Театр на Перехресті» (м. Чернівці)

Ми весь час живемо то в минулому, то в майбутньому, а в теперішньому не живемо ніколи. Перегляньте виставу і почніть нарешті жити сьогоденням!

ORPHEUS UA / проект Сашка Брами (м. Львів)

В основі дійства – семимісячна піша експедиція від кордону з ЄС до лінії фронту на Сході режисера С. Брами і фотографа А. Бучка. І це все мовою музики. Експериментальна електроніка, етнічні мотиви, танцювальні біти, сучасна опера плюс перформативні акції та відео арт.

ЯК ВКРАСТИ КОНЯ / Білиць Арт Центр (м. Київ)

Українців і ромів оточують схожі проблеми: замкненість, свавілля влади, жадібність, відданість «своїм». Та кожен з нас бажає бути щасливим. І кожен шукає шанс жити кращим життям. Але на що нас може підштовхнути жага щастя? І де та межа, яку не можна перейти?

ОСІНЬ НА ПЛУТОНІ / проект Сашка Брами (м. Львів)

Аби створити виставу, автори впродовж року перебували в тісній взаємодії з мешканцями геріатричного пансіонату. Після цієї експедиції «в старість», скоріш за все, ви переоціните власні цінності. Вистава створена на перетині документального та лялькового театру, танцювально-перформативних практик та просторового аудіо-дизайну.

ДЛЯ ЗМІ

Запрошуємо на відкриття фестивалю та зустріч організаторів «Відкрита сцена» з представниками медіа

Де: Київський муніципальний театр опери та балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2 ст. метро "Контрактова площа")

Коли: 13 вересня 17:30

18:00 – відкриття фестивалю виставою «SECOND FLOOR»

Акредитація за тел.:096-629-25-18, або напишіть на https://www.facebook.com/profile.php?id=1000049679...

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини