xcounter
Calendar Icon

Виставка лауреата МУХі 2017 у Щербенко Арт Центрі

04.09.2019 14:04 (Оновлено 04.09.2019 в 14:08)

Щербенко Арт Центр представляє персональний проєкт одеського художника Олега Дімова. За допомогою концептуальної та мінімалістичної фотографії він досліджує теми ізольованості людини та роз'єднаності суспільства. Його нова серія Portrait зображає людину сучасної епохи, коли більше немає глобальних об’єднуючих ідей, що рухають людство вперед, а отже кожен будує своє життя незалежно від інших.

У цій серії Олег Дімов продовжує смислову лінію, почату 2016 року в проєкті Парадний портрет. Новим роботам притаманна бiльша фрагментарність та виразніша естетичність. Уникаючи будь-яких оцінок, використовуючи глибоку образність та акцентуючи на емоційній комунікації з глядачем, автор розглядає феномен життя соло.

Частково проєкт Portrait зображає людину, котра існує у цифровій спільноті, яку вона остаточно ще не збагнула та не описала. Швидкість і ефективність комунікаційних мереж, шалений темп життя перетворюють наші будні в інформаційну м'ясорубку, провокуючи швидке фрагментарне, поверхневе розглядання без можливості проникнути під поверхню.

Ми існуємо поодинці. Інколи розкриваємо себе для інших, та всередині нас – лише зім'ята тканина смислів, або оболонка, яка служить черговою перешкодою для взаєморозуміння. Чи здатні ми наповнювати одне одного? Чи можемо поєднатися на рівні думок та відчуттів?

Олег Дiмов

Український художник, фотохудожник, куратор. Народився 1986 року в Балті, Україна. Закінчив Одеське художнє училище ім. М. Б. Грекова. Учасник та один із засновників творчого об’єднання «Gruppa». Лауреат спеціальної премії МУХi 2017. Представляв свої персональні проєкти в Музеї сучасного мистецтва Одеси і галереї Aurum в Одесі. Брав участь в групових виставках в Мистецькому Арсеналі та Інституті проблем сучасного мистецтва в Києві, Палаці Мистецтв у Львові та в рамках IV та V Одеської бієнале сучасного мистецтва. Виступив у ролі куратора та учасника проєкту «Odessa Contemporary Art» в «ЄрміловЦентрі» у Харкові та Інституті проблем сучасного мистецтва в Києві. Роботи Олега Дiмова знаходяться в колекції Музею сучасного мистецтва Одеси, в приватних колекціях в Україні, Німеччині, Франції. Живе і працює в Одесі.

Щербенко Арт Центр

Заснований галеристкою і кураторкою Мариною Щербенко. Завдання центру – створити можливості для діалогу між представниками світу мистецтва і широкою аудиторією. Центр займається виставковою діяльністю, а також виступає майданчиком для проведення лекцій, круглих столів та воркшопів з провідними майстрами сучасного мистецтва України та інших країн.

Відкриття виставки відбудеться 11 вересня о 19:00 за адресою Михайлівська, 22-B

Вхід вільний

Виставку можна побачити у Щербенко Арт Центрі до 11 жовтня

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини