xcounter
Calendar Icon

В Києві відбудеться відкриття виставки сучасного мистецтва «Можна – Не можна»

10.09.2019 12:11 (Оновлено 10.09.2019 в 12:14)

Українська асоціація жіночих досліджень в мистецтві (UAFRA) з 18 по 30 вересня 2019 року проводить виставку сучасного мистецтва «Можна / Не можна»

Відкриття – 18 вересня о 18:30 МВЦ «Музей історії міста Києва» за адресою вул. Богдана Хмельницького, 7

Ми все своє життя знаходимося в системі координат «можна-не можна», «дозволено-не дозволено». Подібна система обмежень дозволяє безлічі різних людей мирно співіснувати в суспільстві, розвиватися самим і розвивати суспільство.

В першу чергу ця «система» покликана оберігати нашу особисту безпеку, оскільки забороняє нам те, що шкідливо для інших членів суспільства. Набір етичних правил «можна - не можна» ми отримуємо в ранньому дитинстві від батьків разом з рекомендаціями шукати певні компроміси в рамках цих обмежень.

Система «можна - не можна» описує складні взаємини між державою і особистістю: від ліберального «можна те, що не заборонено» до авторитарного «можна те, що дозволено (державою, громадською думкою або чимось іншим)».

У науці «можна - не можна» скоріше не питання сенсу (в пошуку нового треба долати минулі «не можна»), а питання етики самого пошуку, механізму та сфери застосування наукового відкриття.

Що таке «можна» і «не можна» в мистецтві? Як нові підходи, нові техніки, нові теми породжують нові смисли? Під впливом яких чинників сьогодні мистецтвом стає те, що раніше ним не було?

Система координат «можна - не можна» розвивається разом із суспільством, його історичним, політичним, соціальним і культурним контекстом. Чи є вона інструментом розвитку та розмаїття, або обмежувачем свободи думки і творчості?

Чи є дилема «можна /не можна» тотожною опозиціям «свобода/несвобода» і «консерватизм/інновації» або є чимось іншим? Чи знищується історичний зв'язок і спадкоємність відмовою від минулих «не можна»? Чи означає прогрес зменшення сенсу дефініції «не можна» і розширення формулювання «можна»? Або він породжує нові сенси в рамках категорій «можна» і «не можна»? Де точка балансу між цими категоріями

Виставка пропонує відкритий діалог між художниками та глядачами. Які проблеми з системи координат «можна - не можна» хвилюють сучасних художників? Як трансформується ця система координат в нашу динамічну епоху? Які особисті «можна» і «не можна» стають важливими для художників і відображаються в їх творчості?

В «Можна / Не можна» беруть участь 9 митців та мсткинь з України. Це талановиті автори, які працюють з простором, експозицією та глядачем та актуалізують теми глобальних питань сьогодення.

Учасники проекту: Astian Rey, Абрамова Маріанна, Акімова Ірина, Галицький Анатолій, Давиденко Людмила, Пінчук Олег, Синицький Костянтин, Хижинський Володимир, Чепелик Оксана.

Організатори: Українська асоціація жіночих досліджень у мистецтві (UAFRA), НоСЕП

Інформаційні партнери: UNN, ArtsLooker, LuckyUkraine, InArt, ArtLine,

Куратор проекту – Ірина Акімова

Координатор – Мирослава Якимчук

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини