xcounter
Calendar Icon

Як розрахувати ціну на монтаж системи опалення?

07.10.2019 10:52 (Оновлено 07.10.2019 в 11:02)

Централізоване опалення є неефективним та занадто дорогим. Цю проблему можна вирішити встановленням автономної системи опалення. Але перш ніж зважитися на цей крок, треба все розрахувати: якою вийде вартість системи та її встановлення, скільки доведеться витрачати надалі на паливо. Вартість монтажу системи опалення можна визначити самостійно, або звернутися до фахівців. Однак у будь-якому випадку, треба знати, із чого складається ця ціна. На що варто звернути увагу, з’ясуємо разом.

Найпоширеніші системи опалення

Системи опалення різняться за джерелом енергії, на якому вони працюють.

  • Електрична. Працюють на електрокотлі. Це порівняно дешевий варіант та найбільш практичний. Система не потребує котельні, тому встановити його найлегше. Крім того, це найбезпечніший варіант, адже відсутня потреба в газі тощо. Способи електроопалення: від плівкової системи до підігрівання підлоги.
  • Газова. Ціни на паливо нижчі за електрику, але монтаж системи опалення обійдеться дорого. Потрібно виділити кімнату для котельні, встановити димар або примусове димовидалення.
  • Повітряна. Нагрівають повітря у напрямку від обігрівача. Цей вид не потребує центрального котла. Обігрівачами зазвичай є конвектори, які пропускають холодне повітря через спеціальні жалюзі, й нагрівають його. Працюють конвектори на електриці, тому при короткочасному відключенні світла зупиниться й нагрівання. Для більшої ефективності використовують спеціальні вентилятори розгону повітря.

Від обраної системи залежить і вартість монтажу. Крім цього, варто розрахувати, скільки ви витрачатимете на паливо та обслуговування системи надалі. Також зверніть увагу на необхідну температуру в кожній кімнаті та визначте кількість потрібного обладнання. Найпростіший спосіб розрахунку, який часто використовується — врахування потужності котла та площі дому чи квартири.

Що включає в себе система опалення?

Складові будь-якої системи опалення залежать від її виду. Наприклад, водяній СО необхідне встановлення котла (газового чи електричного), а також труб. Електричне опалення може проводитися за допомогою вмонтованих приладів у підлогу.

Повітряні СО потребують лише підключення до електромережі, через що їх можна регулювати в кожній кімнаті окремо.

Обирати дешеве обладнання заради економії — погана ідея, оскільки ви ризикуєте не лише теплом, а й своєю безпекою. З цієї ж причини не варто встановлювати систему опалення самостійно. Якщо ви не фахівець, краще довірити цю справу майстрам. Першим кроком до початку монтажних робіт є обов’язкове проєктування.

Як розрахувати ціну на монтаж опалення

Вартість залежить від виду обраної системи, обладнання та складності встановлення. Монтаж опалення у Львові за доступною ціною можна замовити в RBK Kronos. Наші фахівці допоможуть вам розрахувати ціну виконання робіт, оберуть лише якісні матеріали та устаткування в перевірених продавців. Система опалення буде встановлена з дотриманням правил пожежної безпеки та з відповідною документацією.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини