xcounter
Calendar Icon

​Міністр оборони України провів зустріч з Державним секретарем США

31.01.2020 15:48 (Оновлено 31.01.2020 в 15:48)

Сьогодні, 31 січня, у Києві, в рамках офіційного візиту американської делегації в Україну відбулася зустріч Міністра оборони України Андрія Загороднюка з Державним секретарем США Майком Помпео.

Під час зустрічі українською стороною було наголошено, що Сполучені Штати Америки є стратегічним партнером та надійним другом України, який підтримує її від самого початку російської збройної агресії.

Вітаючи американського високопосадовця, Міністр оборони Андрій Загороднюк подякував за всебічну допомогу, яку ця країна надає в реформуванні оборонного відомства України та набутті Збройними Силами України оперативних спроможностей.

Зокрема, Андрій Загороднюк наголосив на важливості допомоги Україні з боку Сполучених Штатів у сфері оборони, яка цього року становитиме до 300 млн доларів.

Також під час зустрічі її учасники обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні. Українська сторона поінформувала американських колег про перебіг операції Об’єднаних сил на сході України.

Під час діалогу також було надано оцінку дестабілізаційним діям Російської Федерації в Азово-Чорноморському регіоні та подальшій мілітаризації Кримського півострова країною-агресором.

Міністр оборони зазначив, що не дивлячись на виклики і загрози, у Збройних Силах України продовжуються системні зміни та реформи з метою досягнення ними відповідності військовим критеріям членства в Альянсі.

У цьому контексті Андрій Загороднюк поінформував держсекретаря США про поточний стан та найближчі перспективи проведення в Україні оборонної реформи, трансформації військового відомства та ключових напрямків у цій сфері.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини