xcounter
Calendar Icon

​На Полтавщині перепрофілюють понад дві тисячі ліжок для боротьби з коронавірусом

20.03.2020 18:17 (Оновлено 20.03.2020 в 18:18)

Для надання стаціонарної допомоги при захворюванні на коронавірус в області перепрофілюють 2 тис. 357 ліжок.

Про це на брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Для роботи в осередках спалаху хвороби залучать понад 800 медичних працівників. Очільник області нагадав, що в регіоні підготовлено 17 інфекційних лікарень, в яких є 241 боксоване ліжко.

«Нині 160 ліжок вільні. 75 пацієнтів, які лікуються, хворі на ГРВІ. Нині в лікарнях є 313 дихальних апаратів. Найближчим часом очікуємо ще на 100. У їх придбанні також сприяє приватний сектор та бізнес», – сказав Олег Синєгубов.

Наразі на самоізоляції в області перебуває 453 людини – це ті, хто повернувся з за-кордону. Вони перебувають під наглядом сімейних лікарів.

На самоізоляції в Полтавській області перебуває 453 людей, що повернулися із-за кордону

Кількість полтавців, які повертаються в область із-за кордону через загрозу коронавірусу, щодня збільшується. Сьогодні на самоізоляції перебуває вже 453 особи, що в два рази більше, ніж учора, повідомив на брифінгу голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Люди, які повертаються додому із неблагополучних щодо вірусу країн, мають ставати на облік до своїх сімейних лікарів та самоізолюватися на 14 днів, – говорить Олег Синєгубов. – Найвідповідальніші це вже зробили, і ми маємо списки всіх полтавців, самоізольованих вдома. Ці особи написали розписки, а в разі порушення правил карантину, будуть притягнуті правоохоронцями до адміністративної та кримінальної відповідальності».

Також голова Полтавської ОДА додав, що на Полтавщині вже є перші протоколи порушень карантину. Його, в осоновному, не дотримуються перевізники.

Полтавська ОДА розглядає можливість організувати доставку продуктів харчування і ліків для людей похилого віку у найвіддаленіші райони області

За потреби Полтавська обласна державна адміністрація зможеме організувати доставку продуктів харчування, ліків, речей першої необхідності у найвіддаленіші райони регіону.

Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов у п'ятницю, 20 березня, під час щоденного брифінгу.

Понад 250 тисяч жителів Полтавщини – люди старші за 65 років. З них 56 осіб старше 100 років. На обліку в соцзахисті 17 тисяч одиноких пристарілих громадян, людей з інвалідністю, які обслуговуються на дому.

«У час такого випробування ми не залишаємо їх на самоті. Ми постійно контактуємо з головами районних державних адміністрацій, головами ОТГ, сіл та селищ, щоб отримувати повну інформацію і вчасно надавати допомогу. За потреби ми зможемо організувати доставку продуктів харчування, ліків, речей першої необхідності у найвіддаленіші райони регіону», – запевнив Олег Синєгубов.

Співробітники департаменту соціального захисту ОДА працюють у штатному режимі і завжди готові прийти на допомогу. Громадяни можуть звернутися на гарячу лінію 0 800 500 620 із 9 до 18 години для консультацій щодо соціальних виплат, субсидій, підвезення ліків та продуктів тощо.

Зі свого боку соціальні служби дбають про громадян похилого віку. В регіоні функціонує 9 відділень стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіальних центрів та центру надання соціальних послуг. Нині в них перебувають 174 особи. Також в області функціонує 14 будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

«Проситимемо Кабінет Міністрів України прискорити погодження кандидатури головного санітарного лікаря області», – Олег Синєгубов

Полтавська обласна влада поставила перед собою завдання відновити санітарну службу і санітарний контроль у найкоротший термін.

Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов у п’ятницю, 20 березня, під час щоденного брифінгу.

«Враховуючи важливість дотримання санітарних норм під час поширення коронавірусу, ми проситимемо Кабінет Міністрів України прискорити погодження кандидатури головного санітарного лікаря області. На жаль сьогодні маємо ситуацію, що санстанції скорочені», – заявив голова облдержадміністрації».

Нагадаємо, на самоізоляції в Полтавській області перебуває 453 людей, що повернулися із-за кордону. За станом їх здоров’я слідкують сімейні лікарі.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини