xcounter
Calendar Icon

​15 жовтня до Всесвітнього дня миття рук стартує соціальна кампанія Охматдиту «Just миль it!». Героєм ініціативи став футболіст Андрій Пятов

До Всесвітнього дня миття рук 15 жовтня 2021 року НДСЛ Охматдит разом з відомим футболістом Андрієм Пятовим запускає соціальну кампанію про необхідність правильної гігієни рук.

Ідея кампанії належить лікарю-гематологу, завідувачу відділення трансплантації кісткового мозку Олександру Лисиці. «Найпростіші речі рятують життя. Миття рук здається нам банальним, втім це дуже важливо. А надто — у лікарняних стінах. Тут недотримання правил гігієни може коштувати життя нашим пацієнтам», — пояснює лікар.

Головним героєм став Андрій Пятов, відомий український воротар, капітан Національної збірної. Його руки відіграють ключову роль у захисті воріт від голу. Водночас кожна людина теж може скористатися своїми руками для захисту — від шкідливих мікроорганізмів! Андрій Пятов запровадив правила гігієни рук передусім у власній родині: «Вчу своїх дітей дотримуватися правила мити руки понад 20 секунд. Це не займає багато часу, проте такий маленький крок може вберегти організм і позбавити проблем».

За статистикою кожні 30 хвилин людина стикається з 300 різними поверхнями та близько 840 000 мікробів. Ризики — ближче ніж, здається. Катерина Сояк, епідеміологиня, також взяла участь у проєкті. Лікарка розповідає: «Майже 80% хвороб переносяться за допомогою рук. Вони виступають механізмом передачі кишкових і гострих респіраторних інфекцій, серед них і COVID-19. Гігієна рук — це те, що під силу контролювати людині! Обов’язково треба мити руки після повернення з вулиці, проїзду у громадському транспорті, відвідування вбиральні та у всіх випадках, коли руки явно забруднені».

Охматдит прагне привернути увагу громадськості до гігієни рук. Миття рук з милом протягом 20 та більше секунд може врятувати багато людських життів та убезпечити людей від хвороб. А у медзакладах — ще й запобігти поширенню стійких до антибіотиків мікроорганізмів, що спричиняють смертельні захворювання.

Перші плакати кампанії вже розвісили в Охматдиті. Надалі їх планують поширювати у школах та лікарнях по всій Україні.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини