Найвідповіднішою їжею для перекушування в школі вважаються родзинки.
Вони притупляють відчуття голоду у школяра і не дають набратинадлишкову вагуміж основними прийомами їжі.
Під час щорічного засідання Канадського товариства харчування у Ванкувері були представлені результати нещодавно проведеного дослідження.
Протягом трьох місяців дієтологи стежили за харчуванням 26 дітей у віці від 8 до 11 років, які мають нормальну вагу. В даний відрізок часу всі випробовувані вживали в їжу одні й ті ж продукти. Їх відрізняла лише вживана під час перекусу їжа: родзинки, виноград, картопляні чіпси і шоколадне печиво.
В ході дослідження було виявлено, що діти, які вживали під час перекусів родзинки, відчували себе більш ситими в порівнянні з дітьми з інших груп. Разом з тим вони втамувалиапетит, вживши меншу кількість калорій в порівнянні з іншими закусками.
Таким чином, можна підсумувати, що родзинки є здоровішою їжею для дітей, не даючи їм можливості набрати зайві кілограми.
По материалам: www.newsmarket.com.ua