xcounter
Calendar Icon

Google хоче придбати Чорнобиль

03.10.2012 17:07

Кілька днів тому інтернет облетіла звістка, що компанія Google придбала український стартап Viewdle за тридцять мільйонів доларів. Але, як виявилось цим інтереси інтернет гіганта до України не обмежуються.

Учора операційний менеджер Google Ерік Маус на зустрічі з інвесторами заявив, що компанія веде переговори з українським урядом стосовно придбання територій, які входять до Чорнобильської зони відчуження. Коли журналісти звернулись за коментарем співзасновника компанії Сергія Бріна, він намагався відбутися жартом:

- Працівники компанії Google захоплюються пейнтболом та страйкболом, Окрім того, багато наших програмістів захоплюються комп’ютерною грою “Сталкер” (Гра за твором братів Стругацьких, події у якій відбуваються у зоні відчудження – ред. ) Це буде найкраща ігрова локація для працівників найкращої компанії у світі.

Експерти губляться у здогадках, що насправді у Google збираються робити у Чорнобилі. Одні припускають, що компанія збирається тестувати на безлюдних вулицях Прип’яті свої безпілотні автомобілі, інші – будувати новий датацентр з живленням від атомного реактора. Озвучується приблизна сума, яку компанія готова заплатити: близько 19 мільярдів доларів, що складає майже половину бюджету України.

В той же час з’явились чутки, що Google також планує придбати державне підприємство ХКБМ – виробника всесвітньовідомих танків “Оплот”. Випуск власних танків оснащених автопілотами, дозволить компанії Google вийти на світовий ринок зброї.

Джерело: reportazhyst.com

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини