xcounter
Calendar Icon

Німеччина і Бразилія збираються покласти край шпигунству

03.11.2013 08:39

Ангела Меркель і Ділма Русеф
Ангела Меркель і Ділма Русеф

Німеччина і Бразилія запропонували в Генеральній Асамблеї ООН резолюцію проти стеження та отримання інформації без відома громадян, вважаючи це порушенням прав особистості.

Уряди обох країн висловили обурення фактами, які стали відомими завдяки Едварду Сноудену. Згідко з документами АНБ, секретні служби США прослуховували розмови канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Бразилії Ділми Русеф.

Голосування щодо резолюції відбудеться через кілька тижнів. Документ ООН, хоч і ні до чого не зобов'яже держави, але може мати значний вплив на політиків.

Раніше Сноуден на зустрічі із німецьким депутатом обіцяв, що розповість Німеччині детальніше про методи стеження АНБ. Зараз він живе в Росії, де йому надали притулок. Минулого тижня стало відомо, що колишній працівник ЦРУ та АНБ працюватиме в одній із російських Інтернет-компаній.

У свою чергу державний секретар США Джон Кері в п'ятницю заявив, що американці й справді перейшли дозволені межі у шпигунстві. Кері повідомив, що уряд розробить заходи, які дозволять надалі уникати надмірних дій АНБ.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини