xcounter
Calendar Icon

Саудівська Аравія оголосила про завершення співпраці зі США

23.10.2013 10:01

Принц Бандар бін Султан аль-Сауд та Володимир Путін
Принц Бандар бін Султан аль-Сауд та Володимир Путін

Ер-Ріяд висловив розчарування політикою США, зокрема, відмовою від військової операції в Сирії та зближенням з Іраном.

Глава розвідки Саудівської Аравії на минулих вихідних повідомив європейським дипломатам про плани скорочення співробітництва зі США у справі озброєння і підготовки сирійських повстанців на знак протесту проти політики Вашингтона в цьому регіоні.

Рішення принца Бандара бін Султана аль-Сауда посилює напруженість у суперечках між США і одним з їхніх найближчих союзників в арабському світі щодо Сирії, Ірану та Єгипту.

Заява принца послідувала за несподіваним рішенням Саудівської Аравії відмовитися від місця в Раді Безпеки ООН, оголошеним у п’ятницю.

Принц Бандар очолює зусилля Саудівської Аравії з фінансування, навчання та озброєння повстанців, що борються проти Башара Асада.

Глава саудівської розвідки на вихідних запросив неназваного західного дипломата в місто Джідду, аби висловити розчарування Ер-Ріяда діями адміністрації Барака Обами і його регіональною політикою, включаючи рішення не бомбити Сирію у відповідь на ймовірне застосування хімічної зброї в серпні.

«Це був сигнал США, а не ООН , - сказав, за словами дипломатів, принц Бандар, коментуючи рішення Саудівської Аравії відмовитися від місця в Раді Безпеки ООН.

За словами дипломатів, принц Бандар повідомив їм про намір згорнути партнерські відносини з США, в рамках яких ЦРУ і спецслужби інших країн здійснювали таємні операції з підготовки сирійських повстанців.

При цьому принц нібито зазначив, що Саудівська Аравія буде працювати з іншими союзниками в даній справі, включаючи Йорданію та Францію.

Google+

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини