Марихуану і секс-роботу треба легалізувати: 10 тез Анатолія Гриценка

20.02.2019 в 14:28 | Наталья Ткачук, джерело: «Радіо Свобода»

Колишній міністр оборони та екс-депутат Анатолій Гриценко балотується на посаду президента вже втретє і, як сам стверджує, востаннє.

У рамках проекту «Один день з кандидатом» команда Радіо Свобода вирушила з ним до Львова, ходила на ефіри, купувала книжки і з’ясувала, де живе і чим володіє, що їсть, із ким конкурує та чиї коментарі про себе у соцмережах читає цей український політик, а також головне – як він збирається виконувати свої обіцянки. Подаємо прямою мовою 10 його тез.

6. Про корупцію

Кумів точно не буде, бізнес-партнерів не буде, бо в мене бізнесу немає. Будуть просто професіонали, це буде сплав, так би мовити, досвіду і молодого драйву.

Верхівка піраміди точно буде зрізана: мені «на банк» вносити не треба, нікому «на банк» вносити не треба. Тільки когось спіймаємо, одразу вуха відірву. Повірте мені, як тільки побачать, що президенту не носять: за те, щоб зайти в кабінет – не носять, щоб отримати призначення – не носять, все швидко піде по вертикалі.

Ми не будемо чистити рибу з хвоста. Очищення почнеться згори, з адміністрації президента, будівлі, де я буду працювати, уряду, прокуратури, СБУ, парламенту.

7. Про Донбас

Донбас можна повернути завтра за умови капітуляції, але цього не буде, на отих медведчуківських і путінських умовах. Дві автономні республіки, федералізація, конституція і всі інші «ласощі» – такого не буде. Йдеться про те, щоб це була не капітулянтська, а переможна історія, щоб люди відчули, що Україна їх відстояла, на жаль, понісши величезні збитки, але відстояла й після того зміцнилась.

Ті, хто вбивав і катував, підуть під суд, якщо їх Росія до себе не забере, решта будуть прощені. Має бути відновлене нормальне життя за українськими законами. Це все займає років п’ять, я не обіцятиму зробити це за два тижні.

Дехто пропонує: давайте збудуємо паркан, нехай вони собі там в Росії – я проти цього, такого не буде.

Я підпишу лише ті угоди, які відповідають українським інтересам, інших – ні. Це важливо, бо Мінськ (підписання Мінських домовленостей – ред.) – це була капітуляція, і Мінськ не спрацював, ви ж бачите, за всі ці роки. І після Мінська загинуло удвічі більше наших солдатів ніж до Мінська, це ж теж факт.

8. Про Крим

Зараз ніхто в світі не знає, включаючи найпотужніших наших партнерів, як повернути Крим, доки править Путін. Є усвідомлення, що це відбудеться, але після Путіна. Тобто тут, на цьому етапі, треба сконцентрувати максимально зусилля на українській політиці.

9. Про ЛГБТ+

Я буду гарантом захисту прав усіх громадян, незалежно від будь-яких ознак: раса, мова, релігія, голосував чи не голосував за мене – ніхто не буде дискримінований. Якщо ви запитаєте, чи піду я очолювати прайд, парад? Ні, не піду, все-таки, у мене всередині цінності інші, я поважаю право когось на іншість, але коли воно демонструється – мені це не подобається.

Я людина «традиційної» орієнтації, у мене є діти у шлюбі, але якщо ми говоримо про одностатеві стосунки, то в моєму розумінні це не злочин. Чи підтримав би я, чи ініціював би одностатеві шлюби? Станом на зараз – ні. Я цього ще не сприймаю.

10. Про легалізацію марихуани і секс-роботу

Щодо легалізації марихуани, я бачу відгуки, різні «за» і «проти», практику інших держав. Мені здається це був би правильний крок.

Ми хочемо бачити правду, якою вона є, або бути страусом? Недарма кажуть, що проституція – одна із найбільш древніх професій, але насправді це не професія, це питання того, що люди такі, які є, запит є завжди, й пропозиція буде завжди. Це може бути прихованим, «кришуватися» якимись силовими структурами чи якимись бандитськими угрупованнями.

Це завершується тим, що поширюються хвороби, що потім навколо кільцевої дороги і не тільки в Києві знаходять і побитих, і загиблих, тобто не захищений ніхто: ні ті, хто пропонує, ні ті, хто споживає. Хтось на тому заробляє, тому практику легалізації, коли це вводиться в рамки, я вважаю правильним шляхом.

Читайте FaceNews в Google Новости

Популярные видео на YouTUBE

БМП Bradley "розмазала" ворожу техніку (відео)
Яскравий спалах освітив нічне небо в Україні (відео)
У Києві на Хрещатику сталася масова бійка (відео)
Бійці "Помсти" знищили кросові мотоцикли окупантів (відео)
Окупант палкою "стріляв" по українському дрону (відео)
"Айдар" взяв у полон групу окупантів біля Часового Яру (відео)
У Рубіжному зробили туалет із російських ящиків для снарядів (відео)
Кадиров після повідомлень про хворобу терміново показав відео свого тренування (відео)
Все видео

Лента новостей

ЗСУ не мають тилових смуг оборони перед наступом Росії, — The Associated Press
🕑 11 годин 29 хвилин тому
Комунальники в Києві підозрюються в розкраданні 10 млн на ремонті доріг (відео, фото)
🕑 12 годин 17 хвилин тому
Кулеба заявив США: "Шукайте проблему зі свого боку, а не з боку України"
🕑 14 годин 9 хвилин тому
Мільйон гривень віддала одеситка шахраю псевдоволонтеру (фото)
🕑 15 годин 46 хвилин тому
Зарубав і хотів спалити тіло матері чоловік на Житомирщині (відео)
🕑 18 годин 13 хвилин тому
"Я занадто довго в цьому виді спорту": Ломаченко може завершити боксерську кар'єру (відео)
🕑 20 годин 47 хвилин тому
Чиновник Деснянської РДА Києва "погорів" на хабарі (фото)
🕑 23 години 47 хвилин тому
Позбавляємося каламутності води в басейні з коагулянтами AquaDoctor
🕑 вчора
"Батя, я стараюсь": маріупольський опір отруїв алкоголем на смерть окупантів (фото)
🕑 вчора
Пропаганда РФ придумала фейк, нібито "10-річні діти ножами вбивали" окупантів у Маріуполі (відео)
🕑 вчора
Відомі роботи-пси Boston Dynamics отримали кумедний костюм (відео)
🕑 вчора
В Урпошті нецензурно відповіли на критику за продаж старих авто (фото)
🕑 вчора
Україна розгромила Китай на ЧС-2024 з хокею (відео)
🕑 вчора
Під Москвою палала масштабна пожежа на заводі (відео)
🕑 позавчора
"Київ Незламний": ТОРівці здобули призові місця в турнірі (фото)
🕑 позавчора
Все новости