1. Велика кількість простих вуглеводів у щоденній їжі сприяє розвитку патогенної мікрофлори, що викликає таке неприємне явище, як метеоризм.
2. Брак клітковини в раціоні погіршує перистальтику кишківника і призведе до закрепів.
3. Нестача вітамінів групи В небезпечна загальними розладами: при малій кількості вітаміну В3 порушується синтез шлункового соку, через нестачу В1 пропадає апетит, а якщо бракує В9 виникають розлади кишечника.
4. При вираженому дефіцитіі калію знижується тонус кишечника, розвивається метеоризм і спастичні болі в кишечнику.
5. Гостра і жирна їжа є сильним збудником жовчної секреції і може викликати розлади травлення аж до різких болів і блювоти.
Знаючи фактори негативного впливу їжі на ШКТ, можна їх уникнути. Потрібно тільки захотіти!
Будьте здорові, харчуйтеся правильно!