Warning: file_get_contents(): Peer certificate CN=`dan.com' did not match expected CN=`api-covid19.rnbo.gov.ua' in /usr/home/www/www.facenews.ua/web/includes/covid-19.php on line 62

Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /usr/home/www/www.facenews.ua/web/includes/covid-19.php on line 62

Warning: file_get_contents(https://api-covid19.rnbo.gov.ua/data?to=2024-04-17): failed to open stream: operation failed in /usr/home/www/www.facenews.ua/web/includes/covid-19.php on line 62

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/home/www/www.facenews.ua/web/includes/covid-19.php on line 73
Коронавирус. Новости в Украине. Карта распространения коронавируса в Украине
Calendar Icon

Коронавірус в Україні

Карта поширення коронавірусу в Україні

АРКрим Черкаськаобл. Чернігівськаобл. Чернівецькаобл. Дніпропетровськаобл. Донецькаобл. Івано-Франківськаобл. Харківськаобл. Херсонськаобл. Хмельницькаобл. Київ Київськаобл. Кіровоградськаобл. Луганськаобл. Львівськаобл. Миколаївськаобл. Одеськаобл. Полтавськаобл. Рівненськаобл. Сумськаобл. Тернопільскаобл. Закарпатськаобл. Вінницькаобл. Волинськаобл. Запорізькаобл. Житомирськаобл.

Загальна кількість випадків зараження

Нові виявлені випадки зараження

Статистика випадків зараження коронавірусом в Україні

  Зараж. Смерт. Одуж.
Всього:

Симптоми коронавірусу

Коронавірусна інфекція COVID-19 характеризується легким перебігом з такими симптомами як нежить, біль у горлі, кашель та підвищення температури тіла. У деяких людей хвороба може проходити у більш тяжкій формі та призводити до пневмонії або дихальної недостатності.

У поодиноких випадках хвороба може мати летальний кінець. Літні люди та люди з певними захворюваннями (наприклад, астмою, діабетом або патологією серця), схильні до підвищеного ризику розвитку важких форм коронавірусної інфекції.

При захворюванні можуть спостерігатися:

  • насморк
  • біль у горлі
  • кашель
  • підвищення температури тіла
  • дихальна недостатність (при тяжкому перебігу

Що робити, якщо у мене коронавірус? Покрокова інструкція

Що робити, якщо ви підозрюєте у себе цю хворобу? У жодному разі не займайтеся самолікуванням і не йдіть у поліклініку на прийом. Якщо є симптоми ГРВІ – самоізолюйтеся та звертайтеся до сімейного лікаря для визначення точного діагнозу.

Усі необхідні контакти, рекомендації та порядок дій при підозрі на коронавірус.

Запобіжні заходи для захисту від нової коронавірусної інфекції

Найчастіше захворювання характеризується легким перебігом і закінчується одужанням, хоча трапляються ускладнення. Захистити своє здоров'я та здоров'я оточуючих можна, дотримуючись таких правил:

Регулярно мийте руки

Регулярно обробляйте руки засобом, що містить спирт, або мийте їх з милом.

Для чого це потрібно? Якщо на поверхні рук присутній вірус, то обробка рук засобом, що містить спирт, або миття їх з милом уб'є його.

Дотримуйтесь дистанції у громадських місцях

Тримайтеся від людей на відстані як мінімум 1 метр, особливо якщо у них кашель, нежить і підвищена температура.

Для чого це потрібно? Кашляючи або чхаючи, людина, яка хворіє на респіраторну інфекцію, таку як 2019-nCoV, поширює навколо себе дрібні краплі, що містять вірус. Якщо ви знаходитесь надто близько до такої людини, то можете заразитися вірусом при вдиханні повітря.

По можливості, не чіпайте руками очі, ніс та рот

Для чого це потрібно? Руки торкаються багатьох поверхонь, на яких може бути вірус. Торкаючись руками, що містять інфекцію до очей, носа або рота, можна перенести вірус зі шкіри рук в організм.

Дотримуйтесь правил респіраторної гігієни

При кашлі та чханні прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя; відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртомістким антисептиком або мийте їх водою з милом.

Для чого це потрібно? Прикриття рота та носа при кашлі та чханні дозволяє запобігти поширенню вірусів та інших хвороботворних мікроорганізмів. Якщо при кашлі або чханні прикривати ніс і рот рукою, мікроби можуть потрапити на ваші руки, а потім на предмети або людей, яких ви торкаєтеся.

При підвищенні температури, появі кашлю та утрудненні дихання якнайшвидше звертайтеся за медичною допомогою

Якщо ви відвідували райони Китаю, де реєструється 2019-nCoV, або тісно спілкувалися з кимось, у кого після поїздки з Китаю спостерігаються симптоми респіраторного захворювання, повідомте про це медичного працівника.

Для чого це потрібно? Підвищення температури, кашель та утруднення дихання вимагають негайного звернення за медичною допомогою, оскільки можуть бути спричинені респіраторною інфекцією або іншим серйозним захворюванням. Симптоми ураження органів дихання у поєднанні з підвищенням температури можуть мати різні причини, серед яких залежно від скоєних пацієнтом поїздок та його контактів може бути 2019-nCoV.

Слідкуйте за новітньою інформацією та виконуйте рекомендації медичних фахівців

Слідкуйте за новітньою інформацією про COVID-19. Виконуйте рекомендації фахівців, центральних та місцевих органів охорони здоров'я, а також організації, в якій ви працюєте, щодо захисту себе та оточуючих від COVID-19.

Для чого це потрібно? Центральні та місцеві органи охорони здоров'я мають найактуальнішу інформацію про динаміку захворюваності COVID-19 у вашому районі. Вони можуть видати найбільш підходящі рекомендації щодо заходів індивідуального захисту для мешканців вашого району. 

У яких випадках слід носити маску

  • Здоровим людям носити маску слід лише, якщо вони надають допомогу людині з підозрою на інфекцію 2019-nCoV.
  • Якщо ви кашляєте чи чхаєте, носите маску.
  • Якщо ви кашляєте або чхаєте, маски є ефективним засобом тільки в комбінації з регулярною обробкою рук спиртомістким антисептиком або водою з милом.
  • Якщо ви користуєтеся маскою, вам слід знати правила використання та утилізації одноразових медичних масок.

Як одягати, використовувати, знімати та утилізувати маску

  • Перед тим як надіти маску, обробіть руки засобом, що містить спирт, або вимийте їх з милом.
  • Надягніть маску так, щоб вона закривала ніс і рот без зазорів між обличчям і маскою.
  • Не торкайтеся маски під час використання; у разі дотику обробіть руки засобом, що містить спирт, і вимийте їх з милом.
  • Як тільки маска стає сирою, замініть її на нову і не використовуйте одноразові маски повторно.
  • Щоб зняти маску: зніміть маску, тримаючись за гумки ззаду (не торкаючись передньої частини маски); і відразу ж викиньте в контейнер для відходів, що закривається; обробіть руки спиртовмісним засобом або вимийте їх з милом.

Більше новин про коронавірус