xcounter
Calendar Icon

Марина Тендітна

15.01.2021 16:29 (Оновлено 23.02.2024 в 16:29)

Місце народження 19 березня 1996 року, м. Чигирин, Черкаська область, Україна. Марина Тендітна — підприємиця з України. Засновниця міжнародної девелоперської компанії, інвесторка. Бізнес-інтереси: інвестиції, криптовалюта, девелопмент. У 2022 році стала власницею польського стартапу. Співачка, авторка пісень.

Дитинство

Народилася 19 березня 1996 року в місті Чигирин Черкаської області. Там пройшло дитинство Марини. Цей період свого життя вона переважно проводила з бабусею.

Мати працювала бухгалтером у банку, а згодом — у Чигиринському економіко-правовому фаховому коледжі. Батько все життя працював будівельником.

Навчалась у школі (зараз — ліцей) №1 ім. Б. Хмельницького в Чигирині. Паралельно закінчила місцеву музичну школу по класу гри на баяні. Справжнім захопленням дівчини вже тоді були співи в хорі, заняття вокалом, а також бальними танцями в колективі “Лілея” в чигиринському Будинку культури.

Освіта

Після 9 класу вступила на навчання у Київський коледж будівництва, архітектури та дизайну. Закінчила на відмінно, здобувши професію інженера-проєктувальника промислових та громадських будівель.

Згодом навчалась у Київському національному університеті будівництва і архітектури. Закінчила бакалаврат. Наразі навчається на заочній формі магістратури КНУБА — вивчає архітектуру промислових і громадських будівель.

Кар’єра, перші кроки

Перші власні кошти заробила у шкільному віці, працюючи офіціанткою протягом літніх канікул. Зароблені гроші віддала мамі на закриття кредиту.

Навчаючись в університеті, майже рік працювала за своїм напрямом — на одному з факультетів вишу. У вільний від навчання час працювала касиром у супермаркеті “Велика Кишеня”, робила дівчатам у гуртожитку манікюр.

З 2015 по 2017 рік працювала у складі групи архітекторів та співпрацювала з компаніями ТОВ “Леокон Спецбуд” та ТОВ “АДК «БОСКО ДИЗАЙН»”, де займалася переплануванням об’єктів та створенням повного пакета проєктної документації, здійснювала проєктування споруд та авторський нагляд.

Підприємницька діяльність

Маючи управлінські задатки, хист у менеджменті, з 2018 року починає працювати в ритейлі. Перший досвід підприємницької діяльності пов’язаний із розбудовою мережі магазинів екопродуктів. Мережа виросла до шести магазинів у Києві, проте у зв’язку з повномасштабною війною їх довелося закрити в кінці 2023-го.

З 2018 року займається девелоперським бізнесом за кордоном. Інвестує в нерухомість: має чинні проєкти в ОАЕ та Туреччині (житлова нерухомість, комерційне приміщення — студію звукозапису і репетиційну базу), а також інтереси на іспанському та мексиканському ринках нерухомості.

Інвестиції в нерухомість за кордоном для Марини — можливість реалізувати себе за основним фахом, адже для приміщень і будівель в ОАЕ та Туреччині вона сама розробляла архітектурні проєкти та дизайн.

У 2023 році стала співзасновницею логістичної компанії “Продпарк”, яка спеціалізується на міжнародному перевезенні харчових продуктів.

Зі студентських років має інтерес до криптоіндустрії, заощаджувала кошти та інвестувала у крипту з 18 років. Зрозумівши, як працює ринок активів, у 2022-му інвестувала у стартап, зберігши команду та перезапустивши наявний проєкт — криптобіржу в Польщі.

Творчість

Вперше приїхала в Київ у підлітковому віці (14 років) на проєкт “Х-фактор”. Марина взяла участь у відбірковому турі, виконавши на кастингу пісні з репертуару українських виконавиць.

Марина Тендітна

Особисте життя

Заміжня з 2021 року. Разом із чоловіком виховує двох дітей: доньку Аміде (2021 року народження) та сина Мансура (2022 року народження).

Любить тварин. Має двох шпіців, лабрадора і кота.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини