xcounter
Calendar Icon

Німеччина не позбавлятиме українських чоловіків статусу біженців

25.04.2024 22:30

У МВС Німеччини повідомили, що рішення МЗС України про тимчасову зупинку надання консульських послуг для чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном, не вплине на їхній статус біженців у Німеччині.

"Я впевнений у тому, що це не вплине на статус біженців з України, які потребують захисту, незалежно від того, чи йдеться про жінок, яких серед таких біженців переважна більшість, чи про чоловіків", - зазначив офіційний представник МВС ФРН Максиміліан Калль.

Такий тимчасовий захист українські біженці мають в усіх країнах Європейського Союзу внаслідок того, що вони були змушені залишити рідну країну, рятуючись від агресії РФ, додав Калль на прес-конференції в Берліні

Водночас він, а також речниця МЗС ФРН не прокоментували рішення Києва припинити консульське обслуговування чоловіків призовного віку.

"Це суверенне рішення України, яке я не можу коментувати від імені МЗС ФРН", - заявив представник цього відомства Крістіан Вагнер.

Вчора міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що Польща готова за необхідності допомогти Україні повернути своїх чоловіків.

Його заява прозвучала після припинення надання консульських послуг для чоловіків призовного віку, а також заборони видачі закордонних паспортів за межами України.

Як повідомляв FaceNews.ua, Польща готова допомогти повернути військовозобов'язаних українців
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини