xcounter
Calendar Icon

Україна не зверталась до Польщі щодо депортації чоловіків призовного віку - посол

27.04.2024 15:38 (Оновлено 27.04.2024 в 21:22)

Посол України в Польщі Василь Зварич повідомив, що Україна не зверталась до Польщі з приводу депортації українських чоловіків призовного віку. Про це він сказав в інтерв'ю польському телеканалу TVN 24.

На запитання, чи буде Україні потрібна допомога в перевезенні тих громадян, чиє право на перебування в Польщі закінчується, посол відповів, що поки що Київ не звертався з таким проханням до польської сторони.

"Будемо чекати. Я думаю, що все буде зроблено в нормальному режимі, без паніки", - запевнив він.

За його словами, тільки в Польщі є десятки тисяч людей призовного віку. Зварич підкреслив, що "мобілізація не є чимось новим у воєнний час".

На запитання, чи означає це, що ті у віці 18-60 років, які мають стати на військовий облік в Україні, повинні будуть повернутися в Україну для цього, посол відповів, що не обов'язково.

"Ми тимчасово призупинили прийом нових заяв від чоловіків призовного віку, щоб підготуватися технічно. Коли новий закон набуде чинності, щоб усі знали, як вони можуть оновити свої дані. Є ідея, що це можна буде зробити дистанційно", - сказав український посол про український військовий облік.

На зауваження, що у Берліні заявили про те, що громадянам України призовного віку дозволять залишатися в Німеччині з недійсними паспортами, дипломат відповів, що "це суверенне рішення кожної країни, як ставитися до громадян інших країн.

"Ми не можемо нічого примушувати. Для нас найголовніше, щоб імплементація мобілізаційного закону була плавною, прозорою, щоб усі знали, про що йдеться. Тому ми працюємо над тим, щоб пояснити нашим громадянам, про що йдеться", - заявив він.

Він додав, що їм немає чого боятися.

На запитання, чи хотів би Київ, щоб західні країни відправили свої війська в Україну, він відповів, що "перш за все, ми хочемо, щоб західні країни зміцнили оборону України найпотужнішим чином".

Як повідомляв FaceNews.ua, Польща готова допомогти повернути військовозобов'язаних українців
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини